Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog nedostatka liječnika u Šibensko-kninskoj županiji tijekom ovogodišnje turističke sezone neće biti organizirana niti jedna turistička ambulanta, upozorio je danas ravnatelj šibenskog Doma zdravlja Ante Županović.


Lani su tijekom srpnja i kolovoza liječnički timovi radili u šest turističkih mjesta u županiji, ali ove godine na natječaj se javio tek jedan liječnik, kazao je Županović.

Vezani članci Rt Kamenjak Kupači, oprez: U Istri se teško ozlijedila 22-godišnjakinja. Skočila u more s visine od 14 metara Karla Trstenjak i Krešimir Dabo Stručnjak objasnio kako možemo spasiti i možda produžiti sezonu: "Jako je važno uzeti u obzir ono što nam se trenutno događa i okolnosti u kojima se nalazimo"

Direktor Turističke zajednice (TZ) Šibensko-kninske županije Šime Vlašić neugodno je iznenađen tom činjenicom, osobito stoga što je samo u prvih pet mjeseci broj turista u županiji porastao za 11 posto u odnosu na prošlu godinu.

Najavio je kako će o tom problemu biti riječi na skoroj sjednici Vijeća TZ-a pa se nada da će biti pronađeno rješenje kako domaći i strani gosti koji ljetuju u turističkim mjestima u županiji ne bi ostali bez liječničke pomoći.