Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stradun 'preplavili' turisti:

Usprkos zabrani dubrovački trgovci radili

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Dubrovniku je počela sezona cruisera. Nakon prvog koji je uplovio već jučer, danas je u Dubrovnik uplovio i drugi, a na Stradun je pohrlilo gotovo 7 tisuća ljudi.

Mnogi su razočarani jer su naišli na zatvorena vrata trgovina koje nedjeljom ne rade. No Dubrovčani su se odlučili usprotiviti nametnutom im zakonu.

Pročitajte i ovo Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi Video se brzo proširio Dubrovačka policija reagirala nakon snimke brutalne tučnjave: Uhićena dvojica maloljetnika Privedena Albanka - 3 Česte nesreće Dnevnik Nove TV doznao zašto je područje na kojem se dogodila stravična tragedija - opasno: "To na tijelo ima efekt kao da je pod utjecajem alkohola"

Trgovine će prema novom Zakonu o trgovini ostati zatvorene sve do prvog lipnja kada je službeni početak sezone. Dubrovnik će do tada samo nedjeljama posjetiti više od 62 tisuće gostiju. Kad se zbroje i subote, broj je znatno veći. Dubrovačani se zalažu da se Zakon promijeni, barem što se tiče gradova koji od turizma žive tijekom cijele godine.

>> U Dubrovnik uplovio golemi cruiser

Suvenirnice, darovni dućani i trgovine specijalizirane zaprirodne proizvode svoja su vrata ipak otvorile jer zarada je zarada. Toga je svjesna i sama gradonačelnica koja se zalaže da se zakon promijeni.

'Vidite da život demantira tu situaciju, Dubrovnik je prepun turista i mi jednostavno danas vidimo da su se mnogi ljudi oglušili o tu zakonsku obvezu, a i ja moram reći da će sigurno biti razgovora o tome', kaže Dubravka Šuica. Dubrovačka gradonačelnica je rekla kako je lokalnoj samoupravi potpuno neprihvatljivo da turisti koji dođu u grad nemaju gdje potrošiti novac. Navela je također kako će se i dalje zalagati za to da se taj zakon promijeni jer je, kako je rekla, 'pravo na rad' zajamčeno Ustavom.

Onima koji su se oglušili vjerojatno će na vrata pokucati inspekcija. Grad sv. Vlahe samo prošlu godinu je posjetilo 800 cruisera s više od 850 tisuća tisuća gostiju. Keširali su ukupno 32 milijuna eura što je sigurno i 32 milijuna razloga da se takvim gostima pruži najbolja moguća usluga.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene