Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najbolja reklama

Turisti na Trip Advisoru: 'Dubrovačke zidine se jednostavno moraju posjetiti'!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vjerojatno zaštitni znak hrvatskog turizma, dubrovačke zidine, sami turisti proglasili su jednim od deset povijesnih čuda koja se, jednostavno, moraju posjetiti.

Prije Straduna i prije mora, ono što se nipošto ne smije propustiti kad se stigne u Dubrovnik su zidine. Znaju to i brojni turisti. Na pitanje zašto su,usred vrućeg ljetnog dana, umjesto nekoga hlada ili neke plaže odlučili popeti na zidine, odgovore je gotovo uvijek isti.'Ovo mi se jako sviđa, stvarno je čarobno', kazala je Angela iz Hong Konga.

Upravo su turisti ti koji su proteklih godina priču o zidinama pronjeli po čitavom svijetu. Jedan od najpoznatijih turističkih portala, Trip Advisor, upravo je zidine smjestio među 10 svjetskih povjesnih čuda.

Pročitajte i ovo Klevisa Ymeri Privedena je Ovo je Albanka koja je terencem usmrtila brata (21) i sestru (19) na magistrali: Voli luksuzan život, na društvenim mrežama ima tisuće pratitelja Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi policija objavila detalje Dvojica maloljetnika koja su pretukla trećeg u Lapadu završila u pritvoru

'Trip Advisor je izuzetno bitan, zato što milijuni posjetitelja u svakoj destinaciji pišu svoje dojmove. Dubrovnik je 3. u svijetu po sigurnosti, 6. po ljubaznosti taksista', kazala je Romana Vlašić, direktorica TZ-a Dubrovnik.

>>
Dubrovnik dobio novu atrakciju - podmornicu za razgledavanje grada!

Brže od reklama, svijetom se objave samih turista, koji nakon što upoznaju nešto novo o tome pišu na internetskim portalima. Na najpoznatijem , Trip Advisoru, Dubrovnik je tako smješten u društvo Machu Picchua, Taj Mahala ili Petre u Jordanu, a komentari su jednoglasni - zidine se moraju posjetiti.

'Čitao samo o tome, gdje su bili moji prijatelji. Oni su mi rekli, ako posjetim Hrvatsku, obavezno moram doći u Dubrovnik i popeti se na zidine', kazao je Jean iz Francuske.

Bezbroj stepenica i potom dva kilometra šetnje i dalje su neodoljiv mamac za sve dubrovačke posjetitelji. Samo u ovoj godini dubrovačkim zidinama prošetati će se 800.000 turista, a od toga nema bolje reklame.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene