Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napadale škole i plašile učenike

Tuniska vojska pucanjem u zrak rastjeruje bande

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tuniska je vojska pucala u zrak i tako rastjerivala bande koje su napadale škole u predgrađu Kartage i plašile učenike, kažu u utorak očevici.

Čini se da nitko nije ozlijeđen, svi su učenici otišli kući, ali taj je incident uznemirio stanovnike Kartage, bogatoga predgrađa u kojem je i predsjednička palača. Očevici kažu kako su bande napale i nekoliko škola u drugim dijelovima glavnoga grada pa su zato na ulaze postavljeni vojnici ne bi li smirili učenike i roditelje. Vojni helikopteri kruže nad gradom.

Pročitajte i ovo Haiti - 5 Eskalacija nasilja Zemljom zavladao potpuni kaos, uvedeno izvanredno stanje: Nestaje vode, ljudi gladuju Naoružane bande haraju Haitijem Kaos u Haitiju Naoružana banda želi svrgnuti premijera: Napadaju zračne luke i policijske postaje

Povremene sabotaže i zastrašivanja događaju se i nakon višetjednih prosvjeda koji su doveli do protjerivanja predsjednika koji je 14. siječnja nakon 23 godine stroge vladavine pobjegao iz zemlje.

Općenito se smatra da je prekretnica bila kad je vojska odbila nasilno ugušiti prosvjede i tada je predsjednik Ben Ali odlučio pobjeći iz zemlje. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene