Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tuniska je vojska pucala u zrak i tako rastjerivala bande koje su napadale škole u predgrađu Kartage i plašile učenike, kažu u utorak očevici.


Čini se da nitko nije ozlijeđen, svi su učenici otišli kući, ali taj je incident uznemirio stanovnike Kartage, bogatoga predgrađa u kojem je i predsjednička palača. Očevici kažu kako su bande napale i nekoliko škola u drugim dijelovima glavnoga grada pa su zato na ulaze postavljeni vojnici ne bi li smirili učenike i roditelje. Vojni helikopteri kruže nad gradom.

Vezani članci Eksplozija u Tunisu - 4 Eksplozija kod američke ambasade u Tunisu, raznio se bombaš samoubojica: "Izbjegavajte ovo područje!" Policija u Njemačkoj, ilustracija Pucnjava na ulicama Berlina, incident povezan s pljačkom kafića

Povremene sabotaže i zastrašivanja događaju se i nakon višetjednih prosvjeda koji su doveli do protjerivanja predsjednika koji je 14. siječnja nakon 23 godine stroge vladavine pobjegao iz zemlje.

Općenito se smatra da je prekretnica bila kad je vojska odbila nasilno ugušiti prosvjede i tada je predsjednik Ben Ali odlučio pobjeći iz zemlje. (Hina)