Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SOA

Tuđman: Sastanak dijela radne skupine bio Milanovićeva partijska zadaća

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Miroslav Tuđman rekao je danas da je sastanak radne skupine formirane da istraži zapošljavanja u Sigurnosno-obavještajnoj agenciji (SOA) bio protivna Poslovniku Hrvatskog sabora te da su SDP-ovi članovi dobili partijsku zadaću od premijera Zorana Milanovića da se sastanak održi prije početka sjednice Sabora.

'Po Poslovniku Hrvatskog sabora bez predsjednika radne skupine i Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost oni se ne mogu sastati. Sa SDP-ovim članom Igorom Dragovanom dogovarao sam sastanak radne skupine za ovaj tjedan, ali su oni dobili partijsku zadaću od premijera Milanovića da sastanak bude u prva dva dana tjedna te su išli na njegovo nasilno održavanje', rekao je Tuđman novinarma u Velikom Trgovišću na obilježavanju 92. godišnjice rođenje prvog hrvatskog predsjednika i utemeljitelja HDZ-a Franje Tuđmana.

Pročitajte i ovo Daniel Markić, ravnatelj SOA-e nakon optužbi za korupciju Šef SOA-e Daniel Markić za Dnevnik Nove TV: "Ne bojim se istrage, mi smo konstantno pod nadzorima" Slika nije dostupna za razliku od brata Miroslav Tuđman ipak podržao Grabar-Kitarović: "Svi ostali kandidati nemaju to iskustvo i znanje"

Radnu skupinu je 5. ožujka ove godine formirao Odbor za nacionalnu sigurnost kako bi provela neposredan nadzor SOA-e u kojem bi se trebalo utvrditi po kojim kriterijima se tamo zapošljavalo od 2006. godine.

Tuđman je kazao da je jučerašnjim sastankom prekršena ne samo procedura već i zaključak da se s nalazima neće ići dok se izvješće povjerenstva ne usvoji na Odboru, jer se radi o klasificiranim podacima.

Istaknuo je i da ono što se tvrdi u zaključcima ne odgovara činjeničnom stanju, jer se u istragu išlo s tezom o postojanju enormnih brojki, ne samo o zapošljavanju već i o transferu iz jednog sektora državne uprave u drugi.

Dragovan: Radna skupina za SOA-u sazvana je u skladu s procedurom

'Sve se svelo na nekoliko primjera i tu nije bilo nezakonitosti. Sve je rađeno po zakonu', kazao je potvrdivši kako se radilo o sedam osoba koje su preko tajne službe primljene u Carinu.

Rekao je da je u razmatranom razdoblju u SOA-u primljeno više stotina ljudi pa se na temelju tih sedam osoba ne može generalizirati. Rekao je i da su svi prošli sve potrebne procedure i provjere predviđene zakonom.

'To je tipičan primjer kada je vladajuća koalicija u aferama iz kojih se ne može tako lako izvući. Tada pokušava izmisliti nove afere kako bi svoje probleme prebacila na druge teme', kazao je Tuđman dodavši da se njega namjerno zaobišlo pri sazivanju sastanka Odbora. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene