Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jedna riječ manje

Trump već ima slogan za iduće izbore: Po novi mandat ide "kraći za jednu riječ"

Donald Trump (Foto: AFP)
Donald Trump (Foto: AFP) Foto: Afp
Američki predsjednički izbori 2020. možda se još čine dalekima, no Donald Trump već je predstavio slogan kojim će pokušati biti ponovno izabran: "Zadržimo Ameriku velikom!", rekao je ustvrdio da je dobio velik broj glasova žena, što je američka novinska agencija opovrgnula.

"Naš novi slogan pod kojim ćemo voditi iduću kampanju - možete li vjerovati, to je za dvije godine – glasit će 'Zadržimo Ameriku velikom, uskličnik'", objavio je Trump tijekom republikanskog skupa u Pennsylvaniji.

Pročitajte i ovo Joe Biden američki predsjednik i njegov prethodnik Biden se okomio na Trumpa: "On je sigurno podržavao pobunu. To nije upitno" Donald Trum u New Hampshireu PRIZVUK NACISTIČKE RETORIKE Trump ponovo ima ksenofobične ispade: "Oni truju krv naše zemlje"

Prijašnji slogan "Učinimo Ameriku opet velikom" bio je važan dio Trumpove kampanje koja je završila pobjedom na izborima 2016. godine.

Ta fraza, koja je bila ponavljana u govorima, tiskana na plakatima i kapama i u skraćenoj formi "MAGA" bila dijeljena na društvenim mrežama, nadživjela je predsjedničke izbore, pa je Trumpovi pobornici koriste i danas.

Trump je više puta naglašavao kako se nada i drugom mandatu, a prema tome ovog puta ide sa sloganom kraćim za jednu riječ - "Keep America Great!".

U subotu je ponovio da želi da mu protukandidatkinja na tom glasovanju bude američka televizijska ličnost Oprah Winfrey, o čemu se šuška od veljače nakon njezinog govora na dodjeli Zlatnih globusa.

Republikanac je siguran da bi pobijedio u okršaju s njom i poručio je kako "zna njezine slabosti".

Na skupu je iznio podatak da na prošlim izborima "sa ženama nije imao problem" i da je za njega glasalo 52 posto žena, no američka agencija AP u nedjelju je objavila kako to nije točno jer je za Trumpa glasalo samo 41 posto žena, a 52 posto odnosi se samo na one bijele rase. Za njega je glasalo samo 4 posto žena afroameričkog podrijetla.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene