Paljenjem 110.000 žaruljica na kabelu ukupne duljine više od 11 kilometara u subotu navečer na poseban način je osvijetljena trsatska Gradina, čime je Rijeka dobila prepoznatljivu značajku u sklopu adventskih događanja.

Galerija


Žaruljicama su "ogrnuti" svi dijelovi unutrašnjosti gradine, cijela Rimska kula, nekadašnji mauzolej Lavala Nugenta 'Mir junaka', dijelovi vanjskog obrambenog plašta tvrđave, što je dojmljiva slika u samoj gradini te dobro vidljiv i efektan prizor iz središta Rijeke.

Vezani članci \'\'Snijeg\'\' u Opatiji (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Blagdanska idila u Opatiji: Najljepši Advent uz more, a ima i snijeg Nadia Cvitanović i Filip Juričić (Foto: PR) Zvijezde omiljene serije s Nove TV otkrivaju što misle o Adventu, prekomjernom trošenju i ludim dočecima

Posjetitelji u gradinu ulaze prolazeći kroz "najveću božićnu kuglicu u zemlji", promjera pet metara, također osvijetljenu žaruljicama.

Uz novo svjetlosno ruho gradine, od subote se u 'Miru junaka' mogu razgledati ručno rađene jaslice, sastavljene od 300 komponenti nabavljenih u Rimu.

U spilji pod 'Mirom junaka' dio je namijenjen najmlađima s čokoladnim kutkom, a za ostale su u samoj gradini te oko nje postavljene klasične drvene adventske kućice s ugostiteljskom ponudom. (Hina)