Paljenjem 110.000 žaruljica na kabelu ukupne duljine više od 11 kilometara u subotu navečer na poseban način je osvijetljena trsatska Gradina, čime je Rijeka dobila prepoznatljivu značajku u sklopu adventskih događanja.

Galerija


Žaruljicama su "ogrnuti" svi dijelovi unutrašnjosti gradine, cijela Rimska kula, nekadašnji mauzolej Lavala Nugenta 'Mir junaka', dijelovi vanjskog obrambenog plašta tvrđave, što je dojmljiva slika u samoj gradini te dobro vidljiv i efektan prizor iz središta Rijeke.

Vezani članci Advent u Zagrebu nekad i sad Nekad i sad: Pogledajte kako je naljepši Advent u Europi izgledao lani, a kako izgleda danas Na Jelačićevu trgu postavljene kućice - 1 Bandić podržao postavljanje kućica na Jelačićevu trgu: "Crni petak je jučer bio! Koga vi pravite bedastim?"

Posjetitelji u gradinu ulaze prolazeći kroz "najveću božićnu kuglicu u zemlji", promjera pet metara, također osvijetljenu žaruljicama.

Uz novo svjetlosno ruho gradine, od subote se u 'Miru junaka' mogu razgledati ručno rađene jaslice, sastavljene od 300 komponenti nabavljenih u Rimu.

U spilji pod 'Mirom junaka' dio je namijenjen najmlađima s čokoladnim kutkom, a za ostale su u samoj gradini te oko nje postavljene klasične drvene adventske kućice s ugostiteljskom ponudom. (Hina)