Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Oprez, stiže Eko patrola! Dan planeta Zemlje najbolje je vrijeme da se podsjetimo koliko se razbacujemo darovima Majke Prirode.


Svaki dan troje odlučnih članova Eko patrole istražuje kapa li nepotrebno voda u slavinama i vodokotlićima njihovih susjeda. Za istraživanje ne primaju plaću, ali ipak teren u svojoj nadležnosti promatraju temeljito i nikada, ali baš nikada, ne opraštaju greške.

Vezani članci Renato Petek Renato Petek: 60 tisuća Zagrepčana još nemaju priključak na gradski vodovod, a plaćaju jednaki prirez Asanacija bunara u Baranji (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Po pitku vodu još uvijek na bunare: Krenulo čišćenje, u bunarima ima mulja

Oni su članovi Eko patrole vrtića Srednjaci, a njihov teren su prostorije svih grupa u vrtiću. Riječ je o eko vrtiću, pa djeca uz prve riječi i korake ovdje uče kako paziti na prirodu. Iako se priča možda na prvi tren čini samo slatka, njezina pozadina itekako je ozbiljna. Svaki dan u Hrvatskoj se bespotrebno proliju milijuni litara pitke vode.

Ako samo svaki deseti stanovnik Hrvatske odabere običan, umjesto štednog vodokotlića zajedno potroše više od 5 milijuna kuna na godinu, a da toga uopće nisu svjesni. Činjenice zbog kojih ćete se zamisliti nad svojim navikama doznajte u prilogu Provjerenog.