Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U nastavku istrage oko malverzacija u HEP-u uhićene dvije osobe u Zagrebu i jedna osoba u Splitu.


U Zagrebu su uhićeni predsjednik Uprave i predsjednik Nadzornog odbora tvrtke Monting PiM. Istražujući malverzacije u HEP-u policija i USKOK proširili su danas krug sumnjivaca i uhitili direktora proizvodnje u HEP-u Petra Čubelića te predsjednike nadzornog i upravnog odbora tvrtke Monting PiM Ljubu Bušića i Antu Matića.

Vezani članci Rad od kuće, Ilustracija Oglasio se HEP o nestancima struje: "Kvarovi su bili prolaznog karaktera, većina ih je trajala kraće od pola sekunde" Radovi na vrelovodu, ilustracija (Foto: Patrik Macek/Pixell) Pet naselja u Zagrebu ostaje bez tople vode zbog puknuća vrelovoda, HEP objavio do kada će radovi trajati

Među osumnjičenima je i Ivan Mravak koji je već prije uhićen i danas je bio na ispitivanju u USKOK-u. Svi su osumnjičeni za zlopuporabu položaja. HEP su oštetili za 40 milijuna kuna.

Istražitelji sumnjaju u nezakonitosti prilikom sklapanja 200 milijuna kuna vrijednog ugovora za radove na Termoelektrani Sisak koji je trebao dobiti i svoj dodatak u visini 40 milijuna kuna, a od čega je, sumnja se, Mravak trebao dobiti veliku proviziju, to jest mito. Pod sumnjom policije i USKOK-a su i 40 milijuna kuna vrijedni radovi na Termoelektrana-Toplana Zagreb za koji je Mravak navodno dobio više od 100 tisuća kuna mita.

Istražitelji vjeruju da su osumnjičeni ugovarali poslove po cijeni manjoj od realne, a potom su bez natječaja potpisivali anekse ugovora. Protiv osumnjičenih će po dovršetku istrage u USKOKU biti podnesena kaznena prijava.

‘Slušajte, stavljaju se nova kaznena djela na teret. Moj branjenik je iznio obranu, još nekoliko osoba je osumnjičeno. Vidjet ćemo kakav će ishod biti. Obranu nismo detaljno iznosili’, rekao je Ante Madunić, odvjetnik Ivana Mravaka.