Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Harali više od četiri godine

USKOK pokrenuo istragu protiv zločinačke organizacije: Krali skupe automobile i zarađivali na preprodaji

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
USKOK je nakon kaznene prijave karlovačke policije pokrenuo istragu protiv trojice osumnjičenih da su u posljednje četiri i pol godine ukrali najmanje 13 automobila vrijednih preko 160.000 eura, izvijestili su u petak USKOK i policija.

USKOK je pokrenuo istragu protiv trojice muškaraca koji su u posljednje četiri i pol godine ukrali najmanje 13 automobila vrijednih više od 160.000 eura. 

Istražitelji sumnjaju da su se trojica hrvatski državljani dobi 58, 29 i 33 godina udružili u zločinačku organizaciju i da su radi zarade od 2019. do ovog četvrtka krali na području Zagreba, Karlovačke i Zagrebačke županije automobile veće vrijednosti.

Pročitajte i ovo Poruke ispred Osnovne Škole Vladislav Ribnikar Izvijestila ministrica Iz škole u kojoj je ubijeno 10 ljudi, ispisalo se 60 učenika: "Moramo shvatiti da djeca, čijih prijatelja, braće, sestara više nema, ne mogu tu ići"

Ukradene automobile su rastavljali ne bi li došli do dijelova za popravljanje istovrsnih oštećenih automobila koji bi potom prodavali, kao i preostale dijelove ukradenih vozila.

Policija i USKOK navode da su dvojica mlađih osumnjičenika obilazili parkirališta u potrazi za skupim automobilima pogodnima za krađu, a potom bi doveli prvoosumnjičenog 58-godišnjaka i čuvali stražu dok bi on provaljivao i u vozilo stavljao "posebno prilagođenu centralnu jedinicu - procesor".

Pročitajte i ovo Svinje - 1 Mladen Pavić "Bit će svinjokolje u Slavoniji": Državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede otkrio što je sa svinjama nakon prevrtanja kamiona

S ukradenim automobilom bi se zatim uputio na unaprijed dogovorenu lokaciju, a ostala dvojica su na tom putu bili prethodnica. Nakon toga bi rastavljali vozila i dijelove ugrađivali u oštećena koja su unosili u Hrvatsku, a potom bi popravljena vozila i ostale dijelove s ukradenih prodavali.

Predani su pritvorskom nadzorniku, a protiv njih je sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu predloženo određivanje istražnog zatvora. U četvrtak su im pretraženi domovi i druge prostore te su pronađeni i oduzeti predmeti koji se dovode u vezu s tim krađama.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene