Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Pošteni ljudi

Pronašli 9.000 eura i vratili ih vlasniku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trojica prijatelja iz Zadra pronašla su čak devet tisuća eura i odmah ih vratili. Novac, ni na trenutak, nisu pomislili zadržati. Potražili su vlasnika i novac mu osobno vratili!

Učitelj u osnovnoj školi, nezaposleni umjetnik i umirovljeni policajac. Pravila fair playa osim na boćalištu prakticiraju i u stvarnom životu. 'Odmah smo rekli a tko zna što tom čovjeku, možda mu... za što mu treba?', rekao je Joso Ivanac, jedan od trojice poštenih nalaznika. Torbicu s novcem primijetilo je iskusno oko umirovljenog policajca.

Pročitajte i ovo Hidrant u Islamu Grčkom - 1 Još bez priključka Mjesta Zadarske županije napokon ušla u 21. stoljeće: Stigla je voda, no i dalje se čekaju priključci Ilustracija Tragičan kraj potrage Pronađeno tijelo ribara koji je jutros nestao kod Cresa

'Kad smo već prošli jedno 100 metara, 200, ja sam njemu rekao, vozaču, vrati se nazad', priča Mladenko Vukas, drugi nalaznik. U torbici su uz novac pronašli i dokumente. 'To mi je odmah bilo sumnjivo', dodao je Vukas. Isto je razmišljao i treći nalaznik Duško Lakić.

Uz pomoć policije pronašli su vlasnika i osobno mu vratili novac. 'Zahvalio se gospodin i tako, rekao je, jednostavno bio je zbunjen', istaknuo je Vukas. Ali ne toliko zbunjen da im ne ostavi svakom po 300 eura. 'Svatko od nas će to svojem skromnom džeparcu pridodati i dobro će doći', rekao je Ivanac.

Iako žestoki suparnici na sportskom borilištu boćari iz Debeljaka ponosni su na svoje kolege. Gotovo istodobno jedan je Benkovčanin pronašao 10 tisuća eura i odmah ih vratio crnogorskom turistu. Bolje promotore turizma ministar Bajs nije mogao ni poželjeti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene