Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Trojica prijatelja iz Zadra pronašla su čak devet tisuća eura i odmah ih vratili. Novac, ni na trenutak, nisu pomislili zadržati. Potražili su vlasnika i novac mu osobno vratili!


Učitelj u osnovnoj školi, nezaposleni umjetnik i umirovljeni policajac. Pravila fair playa osim na boćalištu prakticiraju i u stvarnom životu. 'Odmah smo rekli a tko zna što tom čovjeku, možda mu... za što mu treba?', rekao je Joso Ivanac, jedan od trojice poštenih nalaznika. Torbicu s novcem primijetilo je iskusno oko umirovljenog policajca.

Vezani članci Otac traži napadača na sina - 2 Probili mu lubanju, otac plakatima traži napadača: "Da je bilo milimetar dublje, Bog me više ne bi spasio" Hitna pomoć, ilustracija Otac napadnutog mladića iz Zadra otkrio nam zašto je oblijepio grad plakatima i prozvao policiju: "Nemojte na nasilje nasiljem"

'Kad smo već prošli jedno 100 metara, 200, ja sam njemu rekao, vozaču, vrati se nazad', priča Mladenko Vukas, drugi nalaznik. U torbici su uz novac pronašli i dokumente. 'To mi je odmah bilo sumnjivo', dodao je Vukas. Isto je razmišljao i treći nalaznik Duško Lakić.

Uz pomoć policije pronašli su vlasnika i osobno mu vratili novac. 'Zahvalio se gospodin i tako, rekao je, jednostavno bio je zbunjen', istaknuo je Vukas. Ali ne toliko zbunjen da im ne ostavi svakom po 300 eura. 'Svatko od nas će to svojem skromnom džeparcu pridodati i dobro će doći', rekao je Ivanac.

Iako žestoki suparnici na sportskom borilištu boćari iz Debeljaka ponosni su na svoje kolege. Gotovo istodobno jedan je Benkovčanin pronašao 10 tisuća eura i odmah ih vratio crnogorskom turistu. Bolje promotore turizma ministar Bajs nije mogao ni poželjeti.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju