Odgojiteljice pod čijim su nadzorom nestala djeca iz zagrebačkog vrtića kažnjene su opomenom pred otkaz, a Povjerenstvo za nadzor Gradskog ureda za obrazovanje utvrdit će sve činjenice i eventualne odgovornosti ravnateljice, kao i drugih djelatnika vrtića.

Galerija


U zagrebačkom dječjem vrtiću "Šumska jagoda" prije tjedan dana troje djece neprimjetno je otišlo iz vrtića i šetalo okolicom, a nitko to nije primijetio dok djecu na ulici nije uočio roditelj djeteta koje pohađa isti vrtić. Odgojiteljice koje su odgovorne za propust kažnjene su opomenom pred otkaz.

Vezani članci Nevrijeme u Zagrebu VIDEO Na jugu kupanje u moru, na kopnu u kiši: Zagreb pogodilo nevrijeme, padala je i tuča Osnovna škola Josipa Račića u naselju Srednjaci 01 Incident u zagrebačkoj osnovnoj školi: Zaposlenik se prešetavao sa zračnom puškom?

"U Dječjem vrtiću 'Šumska jagoda' došlo je do kršenja Programa mjera sigurnosti koji se provodi u svim zagrebačkim vrtićima. Odgovornim odgojiteljicama izrečene su disciplinske mjere opomene pred otkaz.

Povjerenstvo za nadzor, koje je u Dječji vrtić "Šumska jagoda" uputio Gradski ured za obrazovanje, utvrdit će sve činjenice i eventualne odgovornosti ravnateljice, kao i drugih djelatnika vrtića", priopćio je pročelnik gradskog ureda Ivica Lovrić.

Roditelji nakratko nestale djece uputili su i zahtjev za inspekcijskim nadzorom Prosvjetnom inspektoratu Ministarstva znanosti i obrazovanja te su o tome obavijestili ministricu Divjak i Lovrića.

Nakon incidenta ravnateljica vrtića Nives Benčić poslala je roditeljima izvještaj u kojem tvrdi kako će se intenzivirati aktivnosti i sadržaji vezani za sigurnost djeteta.

"Vrtić je po meni super, možda je došlo do nekog propusta kojeg treba u budućnosti eliminirati, ali smatram da inače sve super funkcionira", rekao je Nikola.

"Rekao bih da je to nepažnja roditelja, taj je jedan roditelj vidio da se curice penju preko ograde i nije ih zaustavio, to je to, a odgajateljice ne bih okrivio, ima puno djece, premalo ih je na broj djece koje ima u vrtiću. Ali, kao roditelj, da vidim djecu kako trče van, ja bi ih zaustavio i pitao gdje su im roditelji", rekao je Siniša iz Zagreba.

"Nepažnja odgajateljica, a vjerojatno su i djeca zahtjevna i tako se i doma ponašaju. Jednostavno, nepažnja. Odgoj i jedne i druge strane i vrtića i roditelj", napominje Lucija.