Odgojiteljice pod čijim su nadzorom nestala djeca iz zagrebačkog vrtića kažnjene su opomenom pred otkaz, a Povjerenstvo za nadzor Gradskog ureda za obrazovanje utvrdit će sve činjenice i eventualne odgovornosti ravnateljice, kao i drugih djelatnika vrtića.

Galerija


U zagrebačkom dječjem vrtiću "Šumska jagoda" prije tjedan dana troje djece neprimjetno je otišlo iz vrtića i šetalo okolicom, a nitko to nije primijetio dok djecu na ulici nije uočio roditelj djeteta koje pohađa isti vrtić. Odgojiteljice koje su odgovorne za propust kažnjene su opomenom pred otkaz.

Vezani članci Lokalni izbori u Hrvatskoj Pratite specijal Nove TV: Do 16:30 na birališta je izašlo 35,54 % građana, gotovo isto kao i 2017. godine Poklon HDZ-a vrtićkoj djeci u Drnišu Djeca u vrtiću dobila pogače s logom HDZ-a, mnogi neugodno iznenađeni, a tu je još jedan problem: "Ne postoji ni deklaracija, nema niti datuma kad je napravljena, od kojih sastojaka"

"U Dječjem vrtiću 'Šumska jagoda' došlo je do kršenja Programa mjera sigurnosti koji se provodi u svim zagrebačkim vrtićima. Odgovornim odgojiteljicama izrečene su disciplinske mjere opomene pred otkaz.

Povjerenstvo za nadzor, koje je u Dječji vrtić "Šumska jagoda" uputio Gradski ured za obrazovanje, utvrdit će sve činjenice i eventualne odgovornosti ravnateljice, kao i drugih djelatnika vrtića", priopćio je pročelnik gradskog ureda Ivica Lovrić.

Roditelji nakratko nestale djece uputili su i zahtjev za inspekcijskim nadzorom Prosvjetnom inspektoratu Ministarstva znanosti i obrazovanja te su o tome obavijestili ministricu Divjak i Lovrića.

Nakon incidenta ravnateljica vrtića Nives Benčić poslala je roditeljima izvještaj u kojem tvrdi kako će se intenzivirati aktivnosti i sadržaji vezani za sigurnost djeteta.

"Vrtić je po meni super, možda je došlo do nekog propusta kojeg treba u budućnosti eliminirati, ali smatram da inače sve super funkcionira", rekao je Nikola.

"Rekao bih da je to nepažnja roditelja, taj je jedan roditelj vidio da se curice penju preko ograde i nije ih zaustavio, to je to, a odgajateljice ne bih okrivio, ima puno djece, premalo ih je na broj djece koje ima u vrtiću. Ali, kao roditelj, da vidim djecu kako trče van, ja bi ih zaustavio i pitao gdje su im roditelji", rekao je Siniša iz Zagreba.

"Nepažnja odgajateljica, a vjerojatno su i djeca zahtjevna i tako se i doma ponašaju. Jednostavno, nepažnja. Odgoj i jedne i druge strane i vrtića i roditelj", napominje Lucija.