Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Marina Vrsar

Nesreća u Istri: Nijemac se pod utjecajem alkohola zabio u brodicu, ozlijeđeno troje djece

Pomorska nesreća (Arhiva: Grgo Jelavic/PIXSELL)
Pomorska nesreća (Arhiva: Grgo Jelavic/PIXSELL)
Troje je djece ozlijeđeno u pomorskoj nesreći, odnosno u sudaru brodica koje se u petak navečer dogodilo u marini Vrsar, potvrdila je u subotu poslijepodne Policijska uprava istarska.

Nesreća se dogodila sinoć oko 22:50 sati, kada se 51-godišnji njemački državljanin, vozeći gumenu brodicu "Bolero 375p" s upaljenim reflektorom prema izlazu iz luke Vrsar iz još neutvrđenih razloga frontalno sudario s brodicom "Bayliner 2659 rendezvous", kojom je upravljao 60-godišnji hrvatski državljanin, a koja je uplovljavala u marinu.

Pročitajte i ovo Uhićeno 10 ljudi zbog preprodaje droge Uhićenja u Puli i Zagrebu Pale dvije narkobande, uhićeno 10 ljudi, jedan je u šumi zakopao 12 kilograma kokaina Sudar tramvaja i automobila u Zagrebu - 6 Manja šteta FOTO Nesreća u Zagrebu: Tramvaj naletio na automobil u zavoju

U trenutku sudara na gumenoj brodici "Bolero 375p" nalazili su se putnici iz Njemačke - i to 47-godišnjak te petero djece koji su prilikom udara pali u more. Na drugom plovilu u trenutku nesreće nalazilo se dvanaest soba, od kojih nitko nije ozlijeđen.

Djeca su izvučena iz mora, pri čemu je njih troje ozlijeđeno i prevezeno u pulsku Opću bolnicu.

Kako se doznaje od ravnateljice bolnice u Puli dr. Irene Hrstić, šestogodišnja djevojčica zadržana je u bolnici na promatranju dok su njena 9-godišnja sestra te 9-godišnji dječak nakon liječničkog pregleda pušteni iz bolnice.

Vozači plovila su alkotestirani te je kod njemačkog državljanina utvrđeno da je bio pod utjecajem alkohola (1,00 g/kg), navodi policija.

Istraga je u tijeku, a daljnje kriminalističko istraživanje, s obzirom da je riječ o pomorskoj nesreći, preuzela je Lučka kapetanija, priopćeno je iz PU istarske. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene