Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na najduži dan u godini

Troje djece iz iste obitelji rođeno na isti datum

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nema ni pučkog ni znanstvenog objašnjenja za činjenicu da je troje djece u obitelji Babara rođeno isti dan 21. lipnja, kada je inače kalendarski solsticij.

Sretni događaji zbili su se 2003., 2006. i prije dva tjedna. Troje od četvero djece u ovoj obitelji rođeno je 21. lipnja. Najstariji Jure rođen je 2003., Veronika tri godine poslije, a mali Ante prije dva tjedna. 'Baš to je stvarno svima čudno, pa moram priznati i nama. Evo, iako nisu svi bili uopće blizu tom terminu, 21.6., nekako se dogodilo da je baš Bog htio da svi valjda budu rođeni 21.,' rekla je majka Ljilja Babara. Ni u bolnici se nisu mogli načuditi ovoj slučajnosti. Zanimljivo, sva su četiri Ljiljina porođaja uvijek vodili isti liječnici.

Pročitajte i ovo Slavlje rođenja djeteta neka je živo i zdravo Takav je običaj kod nas: Pogledajte kako se slavi rođenje djeteta u ovom dijelu Hrvatske Policajci pomogli da žena koja rađa što prije dođe do bolnice - 3 Bravo! Drama na zagrebačkim ulicama! Policajci u redovitoj kontroli ugledali uspaničenog muškarca u autu: "Žena mi rađa"

'Doktor pedijatar Krešimir Baraka, on je isto bio i baš je, kad je čestitao mužu, rekao 'dobro, pa moram li baš i ja biti svaki put?' A ja kažem to je nama čast,' dodala je Ljilja. Osim što su rođeni za najdužeg dana u godini po ničem se ne razlikuju od svojih vršnjaka. Pod budnim okom najstarije sestre, jedine rođene na drugi datum, igraju se i prodaju školjke kako bi zaradili za džeparac. '12. rujna smo slavili godišnjicu braka i kad zbrojite, nakon devet mjeseci dobijete ova tri anđela. Znači, mogu reći samo Bogu hvala,' rekao je otac Niko Babara. I ovu će godišnjicu proslaviti, ali peto dijete zasad nemaju u planu. No Jure se ne bi bunio, jer bi za rođendan dobio veći traktor, da u njemu može voziti svu braću i sestre.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene