Pljačkaš, ilustracija
Pljačkaš, ilustracija Foto: Shutterstock

Zagrebačka policija prijavila je u ponedjeljak hrvatskog državljanina (25 godina) i dvojicu državljana Srbije (22 i 21 godinu), koje se sumnjiči da su od početka listopada do sredine studenoga opljačkali devet trgovina i tri benzinske postaje na području Črnomerca i Trešnjevke.


Policija je precizirala da su se osumnjičenici dovozili do trgovina i benzinskih postaja automobilom u kojem je bio bicikl kojim se 25-godišnjak potom odvozio do objekata napada gdje je, uz prijetnju zračnog pištolja, od zaposlenika otuđivao novac.

Vezani članci Dvije osobe ranjene u pucnjavi u Zagrebu - 1 Uhićen 31-godišnjak zbog pokušaja ubojstva na Peščenici Jasnica Petrović Apsurdi pri pokušaju obnove Zagreba: "Naša zgrada na broju 15 ne postoji"

Nakon počinjenog razbojništva vraćao bi se do automobila u kojem su ga čekala druga dvojica, kojima bi predao novac i oružje te bi se odvojeno udaljili s mjesta događaja.

Ukupna šteta iznosi oko 45.000 kuna, a nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičenici su predani pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.