Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brkan ostavio 130 milijuna duga?

'Trogirska Hvidra je privatna prćija, a grad je pred bankrotom'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jozo Certa, čelnik Kaštelanske Hvidre iza rešetaka je kao okrivljenik za pljačku splitske pošte. Istodobno, čelnik trogirske Hvidre, Vinko Brkan, kažu Certin prijatelj, pod paskom je Ministarstva financija. Brkan je donedavno bio dogradonačelnik Trogira koji grca u dugovima i korak je do bankrota. Istovremeno, Brkana se odriče i županijska Hvidra.

Da su Certa i Brkan prijatelji to slušamo odavno, a u posljednje vrijeme ni jednom ni drugom ne cvjetaju ruže. Certa iza rešetaka kao pomagač srpskim pljačkašima, Brkan pao s trona dogradonačelnika, a prišivaju mu se milijuni dugova. Ruši ga i županijska Hvidra. 'Pokrenut je disciplinski postupak , tražimo njegovo odstupanje jer smatramo da on ne može obnašati tu dužnost', kaže Kristijan Petrić iz županijske Hvidre gdje ističu da Brkan već godinama ne posluje u skladu s propisima. Inzistiraju da Josip Đakić, čelnik cjelokupne hrvatske Hvidre, smijeni Brkana. No, od toga za sada ništa, a neslužbeno, priča se da su Đakić i Brkan kumovi.

Pročitajte i ovo Mirni prosvjed Spasimo Kozjak u Kaštelima - 3 Incijativa "Spasimo Kozjak" Ne žele novi ulaz u grad, na prosvjed pozvali i gradonačelnika: "Razaraju nas i guše" Ilustracija Izrazio žaljenje zbog incidenta Otac učenice koji je šakom udario profesora pušten je na slobodu

Članovi Hvidre Trogir tvrde da je Brkan tu udrugu pretvorio u vlastito poduzeće, i da više uopće ne znaju što je sa zaradom i imovinom udruge. 'On je to pretvorio u privatnu prćiju Vinka Brkana i njegovih 5-6 poslušnih', kaže član trogirske Hvidre Ante Belas, a s njim se slaže i Ivica Mario: 'Ima tri godine da nije bila skupština, oni su nas izolirali'.

Iako je bio samo dogradonačelnik, Brkan je do smjene HDZ-ove vlasti u svibnju slovio kao lokalni šerif koji je u Trogiru donosio ključne odluke. Za sada nitko točno ne zna što se zaista Brkanu može pripisati. No, ljudi poručuju da je krajnje vrijeme da se i njemu i bližoj rodbini provjeri imovina. U međuvremenu, nova SDP-ova vlast užasnuta zapomaže da su im Brkan i HDZ ostavili 130 milijuna kuna duga. I zgradu Poglavarstva skoro su stavili pod hipoteku. Zbog svega , proteklih dana inspektori Ministarstva financija češljali su gradsku kasu. Rezultati se još čekaju. 'Poslao sam gore tonu papira i dokumentacije', kazao je gradonačelnik Trogira Damir Rilje te dodao kako Trogir strepi od bankrota. Brkana danas nismo našli. Kažu, u posljednje vrijeme - nerado kontaktira...

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene