Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Trogir: Bračni par živi u vlažnom kontejneru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U dane blagdana, obilja i radosti mnogi se ne sjete onih kojima je svakodnevica daleko od sreće. UNESCOV grad Trogir ovih dana prima prve grupe turista, no svega nekoliko koraka od sidrišta za bogataške jahte smješteni su tuga i sirotinja.

Šaha (54) i njezin dvije godine mlađi suprug Ređep Dilić imaju pogled na povijesne palače Trogira, jahte i bezbrižne turiste, no njihov život je nešto posve drugo.  

Pročitajte i ovo Ilustracija Škola u Trogiru Uhićen otac učenice koji je upao u razred i šakom udario profesora: "Djeca su u šoku!" Trogir Pod zaštitom UNESCO-a Kamen u povijesnim ulicama zamijenili novim, građani bijesni: "Dragi turisti, dođite u Trogir, grad kojim vlada glupost i nepromišljenost"

Naime, oni već pet godina žive u trošnom kontejneru na rubu glavnog trogirskog parkirališta. U tih osam kvadrata stane sve što imaju. Siv južni dan podcrtava sav jad života bez struje, vode, kanalizacije. Iako je Sretan Uskrs ovdje teško reći, oni vjeruju u dobro. 

'Boga ima, jer da ga nema mi ne bi mogli izdržati ovdje', tvrdi Ređep.

Šaha je nedavno imala tešku operaciju mozga, a čeka ju još jedna. Liječnik je zabranio život u vlazi i hladnoći kontejnera. No, ona i Ređo baš i nemaju izbora. 

Trogirski Crveni križ nudi im smještaj u udomiteljskoj obitelji u Slavoniji, ali oni bi htjeli ostati u Dalmaciji u kojoj su proveli gotovo cijeli život. 

Zato mole za komadić zemlje i novčanu pomoć. Crveni križ iz Solina dao bi im, kažu, malu montažnu kuću. 

Više o ovoj tužnoj priči saznajte u priloženom videu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene