Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na cijeni brzina i spretnost

Tribunj: 45. utrka magaraca!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Tribunju kraj Šibenika sve je spremno za večerašnji spektakl! Utrka magaraca i ove bi godine trebala privući desetak tisuća posjetitelja, koji će imati priliku uživati u popularnom natjecanju.

Tijekom dana jahači su održali posljednje pripreme magaraca koji će odmjeriti snage u samom središtu Tribunja. Pravo na sudjelovanje imaju samo domaćini. Pobjednik će biti onaj čiji magarac pokaže najveću brzinu i spretnost, a to, kažu sudionici, nije nimalo lagan zadatak.

Pročitajte i ovo Ubojstvo u Šibeniku Tri osumnjičenika uhićena Šibenik zavijen u crno zbog brutalnog ubojstva: Policija složila mozaik tučnjave u kafiću Policija uhitila osumnjičene Tučnjava u Šibeniku Trojica muškaraca nasmrt pretukla pomorca, jedan bivši profesionalni boksač: Sve je počelo u kafiću...

>> Unosan biznis: Litru magarećeg mlijeka prodaje za 400 kuna

'Pripreme traju cijelu godinu, takoreći, treba se sa tovarom upoznati da bi znao kako on trči, kako ga treba potakniti na trku', kaže Nikola Perkov Stipičin, vlasnik magarca. 'Zabavno je, puno ljudi, pa i ekipa je. To su magarci, pa je gušt sa njima se zafrkavati', dodaje Šimun Popov, vlasnik magarca.

U Tribunju se hvale da utrke svake godine posjeti 10 tisuća posjetitelja, a velika gužva govori da će i ove godine biti tako.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene