Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ocijenjen kao neosnovan

Trgovački sud odbio zahtjev za izuzećem stečajnog suca Jadrankamena P. Bačića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitski Trgovački sud odbio je zahtjev Nezavisnog sindikata radnika Jadrankamena da se iz stečajnog postupka nad tim poduzećem izuzme stečajni sudac Paško Bačić, ocjenivši takav zahtjev neosnovanim.

Kako se navodi u priopćenju splitskog Trgovačkog suda, evidentno je da Nezavisni sindikat radnika Jadrankamena d.d., Pučišća u podnijetom zahtjevu za izuzećem suca tog suda Paška Bačića iskazuje nezadovoljstvo načinom vođenja stečajnog postupka nad stečajnim dužnikom Jadrankamenom d.d. - u stečaju, te odlukama koje je stečajni sudac donio u dosadašnjem tijeku postupka.

>> 'Dobrodošli na Brač, otok korupcije i kriminala'

'Samo subjektivno nezadovoljstvo načinom vođenja postupka i odlukama koje su donesene u dosadašnjem tijeku postupka ne može predstavljati zakonom propisani razlog za izuzeće, u smislu odredbi Zakona o parničnom postupku, pa je stoga, temeljem odredbi toga zakona zahtjev za izuzeće stečajnog suca Paška Bačića u predmetu koji se vodi kod tog suda nad stečajnim dužnikom Jadrankamenom d.d.-u stečaju trebalo odbiti kao neosnovan', navodi se u priopćenju što ga je potpisao predsjednik Trgovačkog suda Ivan Basić.

Trgovački sud u Splitu također zaključuje kako u konkretnom slučaju, to jest u stečajnom postupku nad Jadrankamenom, 'ne postoje okolnosti koje dovode u sumnju nepristranost stečajnog suca,Paška Bačića, ovog suda'.

>>
'Slučaj Jadrankamen': Vjerovnici prihvatili prijedlog o nastavku proizvodnje

Takav zaključak Trgovački je sud u Splitu donio, kako je obrazloženo, nakon što su ocjenjene sve tvrdnje iznesene u zahtjevu za izuzećem, činjenice koje je stečajni sudac Paško Bačić iznio u pisanoj izjavi, koja sadrži očitovanje u odnosu na tvrdnje iznesene u podnijetom zahtijevu za izuzećem, te nakon što je izvršen uvid u predmetni spis ovog suda. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Ilustracija ubacili joj "prozirnu kapljicu"? Kruži uznemirujuća snimka o brutalnom silovanju djevojke: "Nađena je u garaži sva krvava, bez gaćica, raščupana..." Policija Radoslav Nikolić Sretan završetak potrage: Pronađen nestali muškarac u Splitu

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene