Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Još nije poznato kada će se otvoriti najveći splitski trgovački centar City one.


Njegove završne radove sve češće obilježavaju prosvjedi vlasnika okolnih zemljišta preko kojih dijelom ide i pristupna Vukovarska ulica i nogostupi oko zgrade centra.

Vezani članci Užasan dizajn Katastrofa! Zbog užasnog dizajna sad trpi cijela obitelj, tko je mislio da su ovo dobre ideje?! Susjed renovira i ruši, a vi strahujete - 1 Za poremećaje statike ne treba potres - nestručne renovacije remete mir stanara, ali i nosivost zgrade: "Nađu se 'meštri' pa curi voda, pucaju plafoni"

Vlasnici su se i danas okupili ističući kako im vlasnici centra i grad nisu isplatili novac za parcele, a među prosvjednicima koji traže isplatu je i obitelj pjevačice Severine Vučković. Dio okolnih zemljišta bio im je, ističu vlasnici, oduzet izvlaštenjem, a Ministarstvo pravosuđa sada je odlučilo da ta izvlaštenja nisu bila zakonita.

Grad nudio 100 eura, vlasnici traže više

Na teren su, uz predstavnike Državne uprave, izašli i geometri kako bi provjerili pravo stanje. Grad je po kvadratu nudio oko 100 eura, a vlasnici ističu da zemljište sada vrijedi mnogo više. To misli i Severinina sestra.

'Imamo papir Ministarstva pravosuđa koji kaže da su izvlaštenja bila nezakonita i da je to ništavno te da se zemlja ima vratiti u posjed vlasnika, institucija RH', rekla je Severinina sestra Zdenka Žunić.