Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Još nije poznato kada će se otvoriti najveći splitski trgovački centar City one.


Njegove završne radove sve češće obilježavaju prosvjedi vlasnika okolnih zemljišta preko kojih dijelom ide i pristupna Vukovarska ulica i nogostupi oko zgrade centra.

Vezani članci Ivica Puljak (Foto: Marin Tironi/PIXSELL) Ivica Puljak kandidat je Centra za gradonačelnika Splita, cilj mu je ujediniti centar i lijevicu: "Od Splita želim napraviti centar svita, neću butigu u svoju politiku" Slika nije dostupna Nevjerojatno: Nitko nikad nije čuo za njega, a postao je 'slavan'!

Vlasnici su se i danas okupili ističući kako im vlasnici centra i grad nisu isplatili novac za parcele, a među prosvjednicima koji traže isplatu je i obitelj pjevačice Severine Vučković. Dio okolnih zemljišta bio im je, ističu vlasnici, oduzet izvlaštenjem, a Ministarstvo pravosuđa sada je odlučilo da ta izvlaštenja nisu bila zakonita.

Grad nudio 100 eura, vlasnici traže više

Na teren su, uz predstavnike Državne uprave, izašli i geometri kako bi provjerili pravo stanje. Grad je po kvadratu nudio oko 100 eura, a vlasnici ističu da zemljište sada vrijedi mnogo više. To misli i Severinina sestra.

'Imamo papir Ministarstva pravosuđa koji kaže da su izvlaštenja bila nezakonita i da je to ništavno te da se zemlja ima vratiti u posjed vlasnika, institucija RH', rekla je Severinina sestra Zdenka Žunić.