Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dio zemlje oduzet izvlaštenjem

Trgovački centar u Splitu: Prosvjedi vlasnika zemljišta zbog neisplate

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još nije poznato kada će se otvoriti najveći splitski trgovački centar City one.

Njegove završne radove sve češće obilježavaju prosvjedi vlasnika okolnih zemljišta preko kojih dijelom ide i pristupna Vukovarska ulica i nogostupi oko zgrade centra.

Pročitajte i ovo HDZ-ov plakat upućen splitskom gradonačelniku Ivici Puljku Rastu tenzije HDZ plakatom sprdao Puljka, ubrzo stigao odgovor: "Nije sramota biti nepismen, sramota je biti drzak i nepismen" Ilustracija Važna stvar Jedna od najvećih investicija u hrvatski turizam: Hotelski div počinje s gradnjom

Vlasnici su se i danas okupili ističući kako im vlasnici centra i grad nisu isplatili novac za parcele, a među prosvjednicima koji traže isplatu je i obitelj pjevačice Severine Vučković. Dio okolnih zemljišta bio im je, ističu vlasnici, oduzet izvlaštenjem, a Ministarstvo pravosuđa sada je odlučilo da ta izvlaštenja nisu bila zakonita.

Grad nudio 100 eura, vlasnici traže više

Na teren su, uz predstavnike Državne uprave, izašli i geometri kako bi provjerili pravo stanje. Grad je po kvadratu nudio oko 100 eura, a vlasnici ističu da zemljište sada vrijedi mnogo više. To misli i Severinina sestra.

'Imamo papir Ministarstva pravosuđa koji kaže da su izvlaštenja bila nezakonita i da je to ništavno te da se zemlja ima vratiti u posjed vlasnika, institucija RH', rekla je Severinina sestra Zdenka Žunić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene