Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tri udruge profesionalnih ribara, 'Naše more' iz Kaštela, 'Mare Croaticum' iz Umaga i 'Istarski ribar' iz Pule, održat će koordinirani prosvjed.


Ribari su nezadovoljni odnosom ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja prema teškoćama ribara. Prosvjed će se, pod geslom 'Trenutak istine', održati istovremeno na devet mjesta: u Splitu, Šibeniku, Zadru, Rabu, Krku, Malom Lošinju, Rijeci, Umagu i Puli. Prosvjed počinje u 12 sati.

Vezani članci Slika nije dostupna Finale druge sezone Trenutka istine! Slika nije dostupna Trenutak istine: Lino jedini otvorio pitanje od 250.000 kuna!

>> Ribari tvrde: Razgovori više nemaju nikakvog smisla

Predstavnici ribarskih udruga najavili su da će tražiti ostavku državnog tajnika u minstarstvu Tončija Božanića jer ga smatraju izravno odgovornim za krizu ribarstva. Zahtijevati će proglašenje gospodarskog pojasa te da se zajamči cijena plave nafte od četiri kune po litri, te izraziti nezadovoljstvo pravilnicima za povlastice, gospodarski ribolov i očevidnike.

Jučer su se predstavnici dvaju ministarstava sastali su se u Zadru s predstavnicima Udruge profesionalnih ribara 'Naše more'. Predsjednik Udruge profesionalnih ribara 'Istarski ribar' Radovan Simić kazao je kako osobno smatra da razgovori više nemaju nikakva smisla. Dodao je da su se svi oglušili kada su ribari tražili sastanke.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju