Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rasprava u Saboru

Treći krug porezne reforme: ''Pitanje svih pitanja je hoće li rasti plaće građanima ili neće''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Saboru cijeloga dana traje rasprava o paketu od devet zakona koji čine treći krug porezne reforme.

Oporba gotovo jednoglasno ističe kako se uopće ne može govoriti o reformama, jer će efekte ovih zakona osjetiti samo mali broj građana s najvećim plaćama.

Pročitajte i ovo Ulica s različitim stopama poreza - 4 Bizarnosti porezne reforme Kolika će vam biti plaća moglo bi ovisiti u kojem dijelu ulice živite: "Bilo bi smiješno da nije žalosno" Kaos s obračunom plaća Mnogi su razočarani Velika porezna reforma, a plaće jedva da su porasle: Najviše pak muka imaju – računovođe

Ministar financija Zdravko Marić ponovio je kako očekuje kumulativni učinak svih dosad provedenih mjera, a samo ovaj treći krug trebao bi donijeti tri milijarde kuna poreznog rasterećenja. Rasprava o ovako važnim zakonima, već uobičajeno, odvija se pred gotovo praznom sabornicom.

''Sve skupa ove mjere 2019. rezultiraju ili imaju fiskalni efekt od 1,5 milijardu kuna'', rekao je Marić.

''Pitanje svih pitanja je hoće li ovom poreznom reformom odnosno ovim krugom porezne reforme rasti plaće građanima ili neće, to je jedino što zanima građane'', rekao je saborski zastupnik SDP-a Branko Grčić.

''Čestitao bih na jednoj dobroj PR reformi, jer ovo se ne može nazvati drukčije. Hrvatska i dalje ostaje mnogo više opterećena davanjima državi, nego prije krize 2009. godine'', kazao je Božo Petrov, predsjednik Mosta.

''Za koliko ste povećali plaću čovjeku koji ima 5000 kuna plaću, za 140 kuna, u tri kruga'', rekao je Branimir Bunjac, saborski zastupnik Živog zida.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene