Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žele nove izbore

Okupila se ''treća struja'' SDP-a: Traže odlazak Bernardića, ali ne daju potporu Grbinu

Davor Bernardić, predsjednik SDP-a (Foto: Dnevnik.hr)
Davor Bernardić, predsjednik SDP-a (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Davor Bernardić, predsjednik SDP-a (Foto: Dnevnik.hr) Davor Bernardić, predsjednik SDP-a (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Mišo Krstičević, gradonačelnik Ploča (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Mladi SDP-ovi gradonačelnici okupili se u blizini Ploča, kako bi raspravljali o krizi u stranci.

Riječ je o takozvanoj trećoj struji, koja je nedavno pismom poručila da je "SDP važniji od bilo kojeg pojedinca!"

Pročitajte i ovo Peđa Grbin i Barbara Štrbac Najavio promjenu Grbin otkrio hoće li poštovati odluku Ustavnog suda i naglasio: "To je životinja stjerana u kut" Peđa Grbin Posljednji dan kampanje Peđa Grbin predstavio politiku koalicije: "HDZ je do tipfelera prepisao naš program za umirovljenike"

Tražili su nove izbore za predsjednika stranke, ali nisu dali potporu Peđi Grbinu i Siniši Hajdašu Dončiću, koji također traže odlazak predsjednika te stranke Davora Bernardića.

Danas tvrde da nisu raspravljali o sudbini Davora Bernardića, ali traže nove stranačke politike.

Prije mjesec i pol upravo je osmero gradonačelnika koji su se sastali na maratonu lađa, pismom tražilo unutarstranačke izbore. I rješenje unutar četiri zida. I dalje su nezadovoljni rejtingom i stranačkim politikama.

''SDP je definitivno grupacija kojoj nedostaje jasan stranački sadržaj'', rekao je Mišo Krstičević, gradonačelnik Ploča.

''Nije Davor Bernardić jedini problem SDP-a. Puno toga mi moramo sami sa sobom napraviti da bismo bili bolji, da bi stranka bila bolja i Davor Bernardić nije bio tema razgovora'', rekao je Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice.

Iako tvrde da nemaju vođu, gradonačelnik Koprivnice ne skriva ambicije. Potporu pobunjenoj četvorci nisu dali. Pa su ih između redova prozivali.

''Osim predsjednika rejting ruše i medijski istupi. Mislimo da je to nepotrebno'', rekla je Jasenka Auguštan-Pentek, gradonačelnica Zlatara

''Očito imamo situaciju da neki neki previše potenciraju krizu jer im fali vrijeme kada su oni bili utjecajni'', smatra Jakšić.

Peđa Grbin i Siniša Hajdaš Dončić bez komentara. Na upit Nove TV nije odgovorio ni Davor Bernardić.
U javnosti je rijetko. A u jednom od posljednjih istupa poručio je - odstupiti ne misli.

''Neću podnijeti ostavku, imam povjerenje prema članicama i članovima koji su me izabrali sasvim sigurno nije ugodno. Ovo je šesti ili sedmi pokušaj rušenja predsjednika SDP-a. Način na koji se to radi nije dobar. Podsjeća me na puč'', rekao je Bernardić početkom srpnja.

Glasna četvorka tvrdi - neće šutjeti, unatoč suspenzijama. I SDP-ovi gradonačelnici, koji traže promjene, sastanak nastavljaju u nedjelju u Pločama.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene