Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Trebaju li Hrvatskoj LNG terminali?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Javnom raspravom utvrdit će treba li Hrvatska graditi LNG terminale ili ne. Studija je gotova i u uži izbor ulazi pet lokacija - Dina i Blatna na otoku Krku, Raški zaljev, Sršica u sklopu Rafinerije nafte Rijeka ili pak Plomin.

Izgradnji LNG terminala ne protive se ni zeleni, ali upozoravaju na moguće opasnosti. Rasprave o izboru buduće lokacije, smatra Vjeran Piršić, ne bi se smjele događati u vrijeme godišnjih odmora.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dugogodišnja realizacija Rezervna rješenja ključ su za plinsku neovisnost RH Slika nije dostupna Hrvatska postaje energetska sila: Plin u Europu preko Omišlja

Povjerenstvo za ocjenu Studije izbora lokacije terminala  danas je zaključilo da su od svih predloženih lokacija, s obzirom na razmatrane kriterije, lokacije "Dina" na otoku Krku i "Ubac" u Raškom zaljevu najprihvatljivije te predlaže da se jedna ili obje obrade u studiji procjene utjecaja na okoliš.

Predstavljajući studiju Niko Malbaša kazao je da je lokacija "Dina" na otoku Krku kvalitetnija prema sedam od 13 pokazatelja, a lokacija "Ubac" u Raškom zaljevu u njih šest.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene