Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I dalje pozivi Vladi da odstupi

Treba li, po vama, Vlada RH podnijeti ostavku?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vladimir Šišljagić, predsjednik HDSSB-a i osječko-baranjski župan, pozvao je danas Vladu Republike Hrvatske da podnese ostavku te da se što prije održe parlamentarni izbori.

Šišljagić tvrdi kako je Hrvatska na rubu bankrota, gospodarstvo u kolapsu, a sve mjere koje Vlada poduzima ne daju rezultate već naprotiv Hrvatsku sve dublje vuku u ponor.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Na djelu je nastavak političkog progona' HDSSB se obrušio na vladajuće: 'Njihovo ponašanje je sramotno' Slika nije dostupna HDSSB odgovorio ministru Iviću Šišljagić: HDZ je stranka čiji se članovi međusobno optužuju za lopovluk

Posebno je na konferenciji za novinare istaknuo kako je "sramno i zabrinjavajuće što Vlada i pregovarački timovi za ulazak Hrvatske u EU skrivaju od javnosti sve što je do sada dogovoreno i s kakvim predznakom Hrvatska može očekivati ulazak u EU".

Dodao je kako nije svejedno kako se pregovori vode i što nas čeka kada uđemo u EU. "Hrvatskom demokratskom savezu Slavonije i Baranje itekako je stalo da Hrvatska uđe u Europsku uniju, ali ne želimo uzalak uz tajne i nejasnoće", rekao je Šišljagić, dodavši kako je bolje da odgodimo ulazak do trenutka kada Hrvatska bude spremna odgovoriti izazovima i postane istinski ravnopravna članica europske obitelji.

Treba li Vlada RH podnijeti ostavku?

  • Da
  • Ne
  • Ne znam
  • Nije me briga
  • Već je odavno trebala

Ukupno glasova:

Ideju vladajuće stranke da se parlamentarni izbori održe 2012. ocijenio je zabrinjavajućom, jer, kako je rekao, "do tada Hrvatska će biti potpuno upropaštena".

Ništa novo: U Hrvatskoj je stanje teško

Dinko Burić, saborski zastupnik i predsjednik Glavnog odbora HDSSB-a, izvijestio je da danas održana sjednica Glavnog odbora te da su doneseni zaključci, prije svega vezani za teško stanje u Hrvatskoj.

Nedopustivim je ocijenio "maćehinski odnos hrvatske države prema Slavoniji i Baranji", dodavši kako je nedopustivo da se od 30 velikih investicijskih projekata na ovu regiju odnosi tek jedan i to za izgradnju kanala Dunav-Sava o kojem se govori samo pred izbore". "Od 14 milijardi eura, tek 6,8 posto je za ovaj dio Hrvatske, a čak 36 posto sredstava se odnosi na Zagreb i okolicu", ustvrdio je.

Burić je oštro kritizirao izjavu Vojislava Stanimirovića, nakon nedavna posjeta srbijanskog predsjesnika Borisa Tadića Vukovaru, kada je Stanimirović izjavio da su među ubijenim ranjenicima iz vukovarske bolnice bili i preobučeni hrvatski vojnici. Burić je istaknuo kako i DORH i glavni državni odvjetnik Mladen Bajić trebaju reagirati na takvu izjavu, ali je izrazio uvjerenje da se to neće dogoditi jer Stanimirović "ima svu zaštitu ove države".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene