Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mogu samo muškarci

Traži se krvnik za izvršavanje smrtne kazne

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlasti Šri Lanke počele su obavljati razgovore s kandidatima za dva radna mjesta krvnika koja su upražnjena nakon što je jedan od njih otišao na drugo radno mjesto a drugi umirovljen.

Nije jasno kako će dva kandidata, jednom kad ih prime na posao, obavljati svoje radne dužnosti jer premda u Šri Lanki najmanje 480 osuđenika čeka na izvršenje smrtne kazne, u toj zemlji od 1976. godine nitko nije pogubljen.

"Imamo 176 kandidata, razgovaramo s njima a samo muškarci se mogu prijaviti za to radno mjesto", rekao je povjerenik Odbora za zatvore Gamini Kulatunga."

Nakon završetka 25 godina dugog sukoba s Tamilskim tigrovima 2009. u porastu je teški kriminal pa je to bio povod nekim političarima da traže ponovno provođenje smrtne kazne. (HIna)

Pročitajte i ovo Zabava na Šri Lanki Dobio uvrede i prijetnje Organizirao zabavu za bijelce pa morao napustiti zemlju: "Nikada nismo podržavali i nećemo podržavati razne rasističke izjave" Ilustracija U pritvoru Kina osudila australskog pisca na smrt: Suđenje je bilo tajno, mučen je mjesecima

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene