Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prepoznajete li se?

Traže se junaci izložbe 'Refleksije vremena'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Arheološkom muzeju Istre u Puli do 5. svibnja na izložbi Klovićevih dvora 'Refleksije vremena 1945/1955.' možda pronađete i neko vama znano lice, a iz muzeja pozivaju da im se jave svi 'junaci izložbe'.

Dio izložbe, čija je autorica Jasmina Bavoljak,su i brojne, dosad neobjavljene, fotografije iz razdoblja od 1945. do 1955.g, koje su u vlasništvu Hrvatskog državnog arhiva.Potaknuti velikim brojem upita vezanih uz to tko su osobe prikazane na plakatima i gdje se nalaze danas, pokrenuta je potraga za njima. Za vrijeme izložbe u Zagrebu već su otkrivena neka imena i priče iza fotografija. Prema arhivskim izvorima, vjeruje se da je jedan od dječaka s pulskoga plakata Vjekoslav Dušić, snimljen 2. kolovoza 1946., na zasad nepoznatoj lokaciji u Istri.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Gužva i poznata lica FOTO Pogledajte kako je bilo na otvorenju izložbe djela Pabla Picassa Slika nije dostupna Remek-djela iz Muzeja Picasso Dan uoči otvorenja Picassove izložbe u Klovićeve dvore pušteni novinari

Tko su djeca s kapama od novina na plakatu za pulsku izložbu? Jesu li to istarska djeca koja uživaju u ljetnim radostima? Jesu li to vaši preci, rođaci, prijatelji, susjedi, poznanici? Jeste li to vi?

Stoga su iz pulskog muzeja odlučili i putem medija pozvati sve, koji se prepoznaju ili prepoznaju nekog drugog, da im se jave  na broj telefona 052/351-303. Za onoga tko otkrije nekog od 'junaka izložbe' Arheološki muzej Istre darivat će katalog izložbe i titulom prijatelja kuće, koji će dobiti godišnju kartu za sve izložbe u Klovićevim dvorima i Arheološkom muzeju Istre.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene