Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Traže dokumente koje već imaju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obrana generala Ante Gotovine pred Haškim sudom izvijestila je raspravno vijeće u predmetu 'Gotovina, Čermak i Markač' da haško tužiteljstvo već ima u svom posjedu dio dokumenata koje zahtijeva od Republike Hrvatske.

Gotovinina obrana: Tužiteljstvo od Hrvatske traži dokumente koje već ima

Pročitajte i ovo Nasukani brod Izvijestilo Ministarstvo Ljudi s nasukanog broda prebačeni na kopno Nasukan brod u luci Raši Zbog vremenskih prilika Kod ulaza u luku Rašu nasukao se brod: Ministarstvo otkrilo u kakvom su stanju članovi posade

Odvjetnik Luka Mišetić navodi da je obrana, među dokaznim materijalima koje je tužiteljstvo do sada dostavilo obrani, pronašla najmanje 50 od 158 dokumenata vezanih uz djelovanje topništva tijekom Oluje, a koje tužitelji zahtijevaju od Hrvatske.

'Gotovinina obrana pregledava dokumentaciju koju je tužiteljstvo objelodanilo obrani u ovom predmetu. Gotovinina obrana vjeruje da je do sada, od 158 dokumenata koje tužiteljstvo traži temeljem zahtjeva za topničkim dokumentima, najmanje 50 već u posjedu Ureda tužitelja i da su objelodanjeni obrani...', navodi se u podnesku od 20. listopada. 

>> Oluja: Hrvatska odgovorila Haagu

Obrana generala Gotovine podnesku je priložila i popis tih dokumenata i najavila kako će dalje nastaviti pregledavati dokaze koje joj je objelodanilo tužiteljstvo te izvijestiti sudsko vijeće ukoliko pronađe još neki od traženih dokumenata.

Na traženje haškog tužiteljstva, koje je optužilo Hrvatsku za opstrukciju, raspravno vijeće Haškog suda u predmetu 'Gotovina, Čermak i Markač' 16. je rujna ove godine izdalo nalog Hrvatskoj da do 20. listopada dostavi detaljno izvješće o tome što je sve učinila u pribavljanju dokumenata o djelovanju topništva i specijalne policije u Oluji koje traži Haško tužiteljstvo. Hrvatska je odgovor dostavila u ponedjeljak, a sadržaj odgovora još nije objavljen.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene