Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Purda ubica'

Transparent Grobara vjerojatno će proći nekažnjeno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sramotni transparent s utakmice Partizana i Crvene Zvezde najvjerojatnije će proći nekažnjeno.

Natpis 'Purda ubica srpskih zarobljenika' s ustaškim slovom U odgovornima nije smetao. Skinuli su ga sami navijači zbog promjene koreografije. Čini se da će izostati i reakcija UEFE. Četrdeset minuta stajao je transparent na južnoj tribini Partizanovog stadiona. Nitko nije reagirao, ni policija ni redari. Skinuli su ga sami navijači u poluvremenu, ali ne zbog grižnje savjesti ili nečijeg upozorenja, nego novih poruka koje su izvjesili.

Pročitajte i ovo Transparent kod zadarskog SDP-a - 2 kemikalije i fekalije FOTO Nakon napada osvanula iznenađujuća poruka kod zadarskog SDP-a Slika nije dostupna Zvezda kažnjena zbog 'pravde za Uroša'

Ovo nije prvi nacionalistički ispad Grobara i na prošlogodišnjoj utakmici košarkaša Partizana i Maccabija u Areni je bio transparent 'Dogodine u Kninu'. Ni on nije uklonjen iako je u dvorani tada bio i predsjednik Srbije Boris Tadić. HNS-ov povjerenik za sigurnost kaže da je najveći propust što uvredljivi transparent nije oduzet na ulazu.

>> Grobari izvjesili tranparent 'Purda ubica srpskih zarobljenika'

'Kad se već taj transparent pojavio sigurnosne službe su imale procjenu hoće li ga ukloniti i na koji način. U svakom slučaju negativno je bilo što je bio tamo i za klub i za nogometnu organizaciju i sigurno da sada mnogi misle što se moglo učiniti prije nego što se to dogodilo', tvrdi povjerenik za sigurnost HNS-a Zoran Cvrk.

Žestoke uvrede doživio je i Robert Prosinečki. Njegovim igračima grobari su skandirali ustaše, a njemu :'Ti si Zvezdin četnik Roberte'. Netom po završetku utakmice Prosinečki se osvrnuo na neprimjerene povike s tribina. 'Nemam komentara.To je tako u derbiju, oni imaju svoje navijanje tako da nemam problema', kazao je trener FK Crvena Zvezda. UEFA strogo sankcionira ovakve ispade. U razgovoru s njihovim odjelom za medije doznajemo da još nisu zaprimili prijavu. Ali, tvrde. ukoliko je dobiju, odmah će reagirati i kazniti organizatora utakmice. U ovakvim slučajevima to su novčane kazne od deset tisuća eura.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene