U Sindikatu Lučkih radnika Trajektne luke Split navode kako su prisiljeni na taj korak jer ih je Lučka uprava Split dovela u bezizlaznu situaciju.


14:00 - Nakon dolaska interventne policije prosvjednici su odblokirali luku te pustili putnike i vozila. Najavili su nove akcije.

Vezani članci Dječji krevetić, ilustracija Nevjerojatna priča: "Djecu su nam oduzeli, smjestili u Dom, pa vratili. Odlazimo nazad u Njemačku" Mario Jurič Je li požar u Splitu povezan s nekim od prijašnjih? U garaži izgorjelo 14 vozila i motocikala

13.05 - Blokada Trajektne luke Split je nastavljena. Blokiran je trajekt Hrvat koji u 12.30 treba isploviti za Supetar.

Najavljen je dolazak interventne policije s nalogom da razbije blokadu, javljaju iz Sindikata lučkih radnika.

12.24 - Blokada Trajektne luke Split (TLS) je djelomočno završena. Sindikat zaposlenika je nakon razgovora s policijom pustio putnike na ukrcaj za Brač i Hvar, ali ne i vozila.

Prvobitno su prosvjednici, kako su pojasnili, imali namjeru blokirati isplovljavanje brodova na pristaništima Sv. Duje i Sv. Petar, ali je uplovljavanje s njih jutros preusmjereno na carinsko pristanište.

Prosvjednici su se zato okupili kod carinskog gata, odjeveni su u bijele majice s natpisima 'SOS za trajektnu luku Split', a transparente s istim takvim natpisima stavili su na improviziranu željeznu ispred ulaza na carinsko pristanište. Također nose transparente 'Ploviti se mora, ali i živjeti se mora'.

Radnici su novinarima rekli da neće dopustiti ulaz ni vozilima niti putnicima u brodove koji budu isplovljavali sa carinskog gata. Traže ispunjenje njihovih zahtjeva, a to je izravnavanje tarife njihovoj tvrtki s tarifama takvim tvrtkama u drugim gradskim lukama na Jadranu.

Potvrdili su da su svoj prosvjed prijavili policiji.

U neposrednoj blizini prosvjednika splitske Trajektna luka koji mirno stoje, je i skupina zaštitara koji također stoje i promatraju radnike.

Nakon čekanja stiže nagrada - osvježenje!

U Sindikatu Lučkih radnika Trajektne luke Split navode kako su bili prisiljeni na blokadu i alarmiranje javnosti jer ih je Lučka uprava Split dovela u bezizlaznu situaciju. 'Lučka uprava Split, suprotno Zakonu o morskim lukama i Zakonu o pomorskom dobru i morskim lukama, jednostrano je Trajektnoj luci Split snizila postojeću tarifu za više od 75 posto a samim time i prihode', ističu u Sindikatu. Za blokadu luke, sindikat je dobio i podršku Uprave tvrtke koja već godinama s Lučkom upravom Split vodi sudske sporove.

Navode kako u TLS-u samo žele tarife kao i ostale luke na Jadranu jer su im sada upitne i plaće.
U Sindikatu ističu i da su s blokadom čekali dok ne prođe turistička sezona.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju