Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Puknuo mi je film''

Ekskluzivne snimke slavonskog mesara: Ubojica jezivog nadimka šest dana živio s truplom

Zbog brutalnog ubojstva ubojica je zaradio nadimak slavonski mesar (Foto: Dnevnik.hr) - 9
Zbog brutalnog ubojstva ubojica je zaradio nadimak slavonski mesar (Foto: Dnevnik.hr) - 9 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Zbog brutalnog ubojstva ubojica je zaradio nadimak slavonski mesar (Foto: Dnevnik.hr) - 8 Zbog brutalnog ubojstva ubojica je zaradio nadimak slavonski mesar (Foto: Dnevnik.hr) - 8 Foto: DNEVNIK.hr Zbog brutalnog ubojstva ubojica je zaradio nadimak slavonski mesar (Foto: Dnevnik.hr) - 9 Zbog brutalnog ubojstva ubojica je zaradio nadimak slavonski mesar (Foto: Dnevnik.hr) - 9 Foto: DNEVNIK.hr Zbog brutalnog ubojstva ubojica je zaradio nadimak slavonski mesar (Foto: Dnevnik.hr) - 7 Zbog brutalnog ubojstva ubojica je zaradio nadimak slavonski mesar (Foto: Dnevnik.hr) - 7 Foto: DNEVNIK.hr Zbog brutalnog ubojstva ubojica je zaradio nadimak slavonski mesar (Foto: Dnevnik.hr) - 6 Zbog brutalnog ubojstva ubojica je zaradio nadimak slavonski mesar (Foto: Dnevnik.hr) - 6 Foto: DNEVNIK.hr +4 Zbog brutalnog ubojstva ubojica je zaradio nadimak slavonski mesar (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Galerija 1/9 >>
Bivšem dragovoljcu Hrvatske vojske i umirovljeniku Stanislavu izgubio se svaki trag u veljači 2013. godine, a nitko od obitelji i prijatelja nije tjedan dana mogao stupiti u kontakt s njim.

Zbog bolesti je Stanko, kako su ga zvali prijatelji, često padao u depresiju, svi su strahovali da nije dignuo ruku na sebe. Kako ga nitko nije viđao, obitelj je odlučila nestanak prijaviti policiji u Slavonskom Brodu.

Pročitajte i ovo Ljubica Sorić (Foto: Dnevnik.hr) Potresna priča iz Zadra Tužna priča o nestanku prikazuje tanku liniju između ljubavi i stravičnog zločina Stravična priča o dva povezana nestanka u razmaku od deset godina (Foto: Dnevnik.hr) - 9 Ekskluzivna ispovijest ucjenjivača Mislio je da se izvukao. A onda je policiju nazvao njegov sin...: Šokantni detalji zločina u okolici Zagreba

Na telefon nestalog Stanka počeo se javljati podstanar koji je živio u njegovu stanu. Stanislavovu je sinu rekao da je njegov otac na liječenju na psihijatriji. Istražitelji su od Stanislavove liječnice doznali da je nestali razmišljao o samoubojstvu, zbog čega ga je ona s uputnicom poslala u bolnicu na psihijatriju.

Tim istražitelja odmah je krenuo prema općoj bolnici u Slavonskom Brodu. Prema svim prikupljenim informacijama koje su dobili od susjeda, prijatelja i obitelji, Stanislav je trebao biti na jednom od psihijatrijskih odjela bolnice. No utvrđeno je da uopće nije zaprimljen ni na jednom odjelu bolnice.

Zbog brutalnog ubojstva ubojica je zaradio nadimak slavonski mesar (Foto: Dnevnik.hr) - 9 Zbog brutalnog ubojstva ubojica je zaradio nadimak slavonski mesar (Foto: Dnevnik.hr) - 6 Foto: DNEVNIK.hr

Policijska patrola pregledala je i Stanislavovu kuću, u kojoj je živio s podstanarom. Na katu kuće pronađeni su obilni tragovi krvi po cijelom stanu. Istražitelji su zbog tragova pronađenih u Stanislavovu domu posumnjali da u ovom slučaju nije riječ o nestanku i mogućem pokušaju samoubojstva, već da se dogodilo ubojstvo.

Najprije je trebalo dokazati čija je krv pronađena u stanu, pa je krv, zajedno s ostalim tragovima, poslana u Centar za vještačenje Ivan Vučetič u Zagrebu. Radi ispitivanja priveden je podstanar David. Podstanar je istražiteljima ispričao da je Stanislav otišao k ljubavnici i da mu je rekao da ga neće biti desetak dana.

Obitelj nestalog Stanislava primijetila je i da nedostaje dio namještaja. Istražiteljima je to probudilo sumnju da se u kući nešto dogodilo. Pred kuću su stigla policijska vozila, a policiji se javio jedan svjedok: taksist koji je nekoliko dana prije ispred te kuće pokupio mladu osobu s putnom torbom. Policiji je ispričao da su iza torbe u automobilu ostale neke crvene mrlje, koje mu tada nisu bile sumnjive pa ih je oprao.

''Ponavljao je da ćemo se svi smijati''

Mladića kojeg je pokupio ispred Stankove kuće ostavio je kod brodskoga rekreacijskog centra Poloja, a nakon povratka u grad dobio je poziv od dispečera da na adresi rekreacijskoj centra pokupi putnika. ''Primijetio sam da ta osoba koju sam dovezao nema putne torbe. Tijekom vožnje nije se ponašao čudno, normalno kao i prvi put'', prepričava taksist.

Policiji je Stanislavov podstanar ispričao da su se u torbi nalazili predmeti koje je ukrao i kojih se želio što prije riješiti. ''On je uporno ponavljao da je ovo sve jedna velika greška i da ćemo se svi nasmijati kad se Stanislav vrati kući, odnosno kad uđe u kancelariju'', rekao je inspektor Medunić.

Policijski obruč iz dana u dan sve se više počeo stezati oko Sanislavova stanara. Istražitelji su znali da mladić zna odgovore koji bi razjasnili misteriozni nestanak. Na poligrafskom ispitivanju David je reagirao na vodu, rekao je inspektor Dragan Marić i dodao da su se istražitelji uputili prema Poloju, uz obalu rijeke Save, no vodostaj je bio previsok da bi pronašli misterioznu torbu. David je i dalje negirao da je išta učinio.

Tijelo je šest dana bilo u kući

Misteriozni nestanak sve je više počeo sličiti na teško kazneno djelo. Jedina osoba do koje su vodili tragovi bio je 21-godišnji stanar koji je svoju verziju priče ispričao istražiteljima i nadležnom županijskom odvjetniku.

Ispričao je da se posljednjih dana svađao sa Stanislavom jer je stanodavac odlučio podići cijenu najma nakon što je u Davidovoj sobi pronašao drogu. ''Puknuo mi je film. Otišao sam van po drva, da možemo ložiti. I vidio sam sjekiru i dogodilo se'', ispričao je David. Tijelo ubijenog odlučio je prepoloviti kako bi ga se lakše mogao riješiti. Gornji dio tijela bacio je u mjestu Bukovačko Brdo, nedaleko od kuće u kojoj je stanovao.

Zbog brutalnog ubojstva ubojica je zaradio nadimak slavonski mesar (Foto: Dnevnik.hr) - 9 Zbog brutalnog ubojstva ubojica je zaradio nadimak slavonski mesar (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr

Torba s donjim dijelom tijela ubijenog Stanislava u kući je stajala šest dana, prije nego što ju je ubojica bacio u rijeku Savu. ''U cijeloj toj priči jedini njegov zahtjev je bio da vidi svoju djevojku, da se na neki način pozdravi s njom. Nakon toga je ispičao što je učinio i odlučio nas je odvesti, pokazati gdje je sakrio tijelo'', rekao je inspektor Medunić.

Slavonski mesar, kako su ga svi prozvali, danas u kaznionici u Lepoglavi služi 18-godišnju kaznu zatvora.

Intrigantni dokumentarno-igrani serijal Nove TV 'Tragovi' donosi rekonstrukciju najtežih i najzagonetnijih zločina koji su se dogodili u Hrvatskoj.

Snimljeni prema istinitim događajima, kroz razgovore s ključnim akterima te potresne autentične snimke, otkrivaju što je prethodilo nekim od najokrutnijih ubojstava koja su šokirala zemlju. 'Tragove' urednika i voditelja Domagoja Mikića pratite od ponedjeljka do srijede na Novoj TV nakon 'Farme', a propuštene emisije pogledajte na novavideo.dnevnik.hr.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene