Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Detektiran kvar

Toyota Hrvatska potvrdila: Avensis i Lexus moraju u servis

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz hrvatskog predstavništva Toyote potvrđeno je da vlasnici modela Avensis i Lexusa IS 250 trebaju doći na servis.

Marko Benvin, iz hrvatskog predstavništva Toyote, potvrdio je za Dnevnik.hr da još uvijek nepoznat broj modela Avensis prodanog u Hrvatskoj mora na servis.

Pročitajte i ovo Zelenski u Avidijivki nakon mjeseci žestokih borbi Pala je Avdijivka: Ukrajinske snage povukle se iz razorenog istočnog grada, ostali su bez streljiva Zrakoplov prisilno sletio u Miamiju drama u Miamiju VIDEO Boeing snimljen u plamenu nakon polijetanja: Posada primorana prisilno sletjeti

>> Panika u Toyoti: Povlači gotovo dva milijuna vozila i modele za RH

'Na svega nekoliko vozila utvrđen je kvar,. Mi ćemo obavijestiti vlasnike automobila i pozvati ih u servis kako bi uklonili kvar o trošku Toyote, naravno', rekao je Marko Benvin.

Praćenjem vozila u upotrebi, postoji mogućnost da u iznimno rijetkim situacijama dođe do curenja goriva iz visokotlačne cijevi i pumpe goriva na modelima Toyota Avensis i Lexus IS 250 sa benzinskim motorom. Stoga smo odlučili pokrenuti preventivni servisni pregled kako bismo spriječili mogući kvar.
'Najbolji dokaz kako je servisni pregled preventivne prirode je da se spomenuti kvar nije pojavio ni na jednom od 134.040 vozila, koliko ih je u Europi uključeno u pregled. Dio vozila starosti i do 10 godina' priopćili su iz Toyote Hrvatska.

Na području Republike Hrvatske na preventivni pregled u ovlaštene servise bit će pozvano pismenim putem 65 vlasnika Toyote Avensis i 8 vlasnika Lexusa IS 250 kako bi vozila bila pregledana, a eventualna zamjena dijelova napravljena o trošku proizvođača.

Podsjetimo, Toyota je danas objavila je da povlači više od 1,7 milijuna vozila diljem svijeta bog kvara na pumpi i pripadajućoj joj cijevi. Istakli su kako zbog navedenog kvara ni prijavljena ni jedna nesreća, no nažalost, to nije zasutavilo pad cijena Toyotinih dionica na burzama.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene