Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Većina je snažna''

Tomo Medved uoči užeg Predsjedništva: ''Razgovarat ćemo o svemu, nema tabu tema''

Tomo Medved
Tomo Medved Foto: DNEVNIK.hr
Predsjednik vlade i HDZ-a Andrej Plenković izjavio je u ponedjeljak kako će večeras na užem Predsjedništvu stranke biti riječi o sutrašnjoj sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća, dok je njegov zamjenik Tomo Medved poručio kako će razgovarati o svemu te da "nema tabu tema".

 "Večerašnja sjednica je pripreme za sutrašnje Predsjedništvo i Nacionalno vijeće", kratko je rekao Plenković novinarima.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Nakon objave Crobarometra Plenković komentirao istraživanje Dnevnika Nove TV: ''Kad se HDZ zalaufa, bit ćemo kao zagorski cug'' Andrej Plenković Propucavanje Turudićeva automobila Plenković: ''Neki pucaju, a neki viču''

Njegov zamjenik u stranci Tomo Medved izjavio je pak da će na sastanku razgovarati o svemu, a na novinarsku pitanje ima li u HDZ-u tabu tema uzvratio je da nema.

Komentirajući prozivke na račun načelnika općine Rugvice Mate Čička koji je postao saborska zamjena u aferi Janaf uhićenom gradonačelniku Velike Gorice Draženu Barišiću, Medved je rekao kako mu je drago da Čičak transparentno odgovara "na sve otvorene elemente".

Naime, Čičak je u ponedjeljak odbacio prozivke kako je općina Rugvica, čiji je načelnik, unatrag dvije godine sklopila milijunski posao s tvrtkom Elektrocentar Petek te kako živi u kući koja nije legalizirana.

Saborska većina snažna

"U konačnici, ta tema ostaje i dalje, on mora dati u potpunosti odgovore na sva pitanja koje javnost od njega očekuje", ustvrdio je Medved.

Iako već dva tjedna nema glasovanja u Hrvatskom saboru, Medved je istaknuo da je saborska većina snažna dodavši kako je glasovanje pitanje saborskog Poslovnika. Ipak, priznao je, korona iskazuje svoje posljedice.

Upitan o zdravstvenom stanju HDZ-ovog saborskog zastupnika Josipa Đakića koji se zbog zaraze koronavirusom liječi u bolnici te nagađanjima da bi mogao staviti svoj mandat u mirovanje Medved je uzvratio: "Ja sam s njim u kontaktu svaki dan, on je dobro i to me raduje. Vjerujem da će svaki dan izaći iz bolnice. Saborska većina nije ugrožena".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene