Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Korporativna sigurnost

U Holdingu će se tražiti bubice za prisluškivanje. Tomašević pokušao objasniti: "Kad uzmete u obzir optužnice USKOK-a, svega i svačega je tu bilo"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tomislav Tomašević uoči obilaska doma u Kosnici održao je svoju redovnu konferenciju za medije.

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević posjetio je ustanovu Dobri dom.

Pročitajte i ovo Klizište na Pantovčaku - 1 Aktivirano prije mjesec dana Klizište na Pantovčaku opasno prijeti okolnim kućama: Tomašević objasnio u čemu je problem Tomislav Tomašević Nakon izbora Tomašević o Grmoji kao mandataru: "Mi nismo ti koji postavljaju uvjete"

Naveo je kao se nekoliko tisuća obroka dnevno pripremi diljem grada i podijeli najsiromašnijima. 

"Izrazito smo ponosni što je Zagreb prošli tjedan odabran u 100 europskih gradova u misiji Europske unije koji će biti nositelji zelene tranzicije, klimatski neutralni i pametni gradovi", rekao je zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet

"Ovo je veliki iskorak grada", dodao je.

Kasnije je Tomašević odgovarao na pitanja o aktualnostima u Holdingu, pa tako i o najavljenom protuprislušnom pregledu prostorija i pisanju medija da se u Holdingu traže tzv. bubice za prisluškivanje. 

"Koliko znam, radi se o javnoj nabavi, o katalogu brojnih usluga vezanih za korporativnu sigurnost. To je jedna od opcija koja će se možda koristiti. Možda i neće jer se radi o katalogu usluga. Zagrebački holding je najveće javno poduzeće u Hrvatskoj. Korporativna sigurnost je sastavni dio takvih kompanija, a posebice kada se radi o velikim javnim nabavama. A s obzirom kad uzmete u obzir optužnice USKOK-a, svega i svačega je tu bilo. Želimo unaprijediti korporativnu sigurnost kako bi se spriječile nepravilnosti", rekao je Tomašević i odbacio mogućnost da to ima veze s curenjem imena onih kojima prijeti otkazi.

Kaže da nema konkretnog povoda i da je riječ o procesu koji traje. Cilj je da Holding bude poduzeće u kojem će svi poslovni procesi biti posloženi i neće biti nepravilnosti.

"Podsjeti ću vas da su početak našeg mandata obilježila uhićenja u Holdingu. Vjerujem da uprava to želi spriječiti", dao je. 

Govorio je i o cijevi koja je u petak puknula u Strojarskoj. Forenziku cijevi koju je najavio nije gotova.

"To ne bi trebalo stvarati ne znam kakve posebne reakcije. To je relativno uobičajeno, kad pucaju veliki magistralni cjevovodi, kako bi se utvrdilo kako je došlo do pucanja i kako bi se isključio ljudski faktor. Radi se o standardnom postupku. Treba isključiti mogućnost ljudske greške, bilo kod kooperanata, izvođača radova, samih djelatnika. Više do 20 godina se nije ulagalo u vodoopskrbnu mrežu. Prije 15 godina emitirane su obveznice Holdinga kako bi se uložilo u to, a to se nikad nije dogodilo. Zato sada dolazi do ovakvih situacija. Investicije će trajati sedam do osam godina. Riječ je o barem dvije milijarde kuna", dodao je.

Odgovarao je na pitanje je li istina da će Holding preuzeti ovrhe nad građanima, odnosno da to više neće drugi raditi umjesto njih. 

"Što više će se koristiti kapaciteti samog Holdinga. Za detalje morat ćete pitati tamo", dodao je. 

"To je nešto što bih svakako htio promijeniti, no ne ide to sve preko noći", govorio je o 45.000 plastičnih posuda u kojima se na Maksimiru na Praznik rada dijelio grah i štrukle.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene