Predsjednik Mosta Božo Petrov i Tomislav Panenić, saborski zastupnik iste stranke, optužili Vladu da Inu želi u potpunosti prepustiti MOL-u, 09.08.2018. (Foto: Dnevnik.hr)
Predsjednik Mosta Božo Petrov i Tomislav Panenić, saborski zastupnik iste stranke, optužili Vladu da Inu želi u potpunosti prepustiti MOL-u, 09.08.2018. (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Nakon što je isključen iz saborskog Kluba Mosta, Tomislav Panenić se na svom profilu na Facebooku oprostio od te stranke u kojoj je proveo nešto više od četiri godine.


Tomislav Panenić, bivši ministar gospodarstva i sada bivši saborski zastupnika u klubu Mosta, objavio je u srijedu da će se kandidirati na predsjedničkim izborima kao nezavisni kandidat. Nakon toga je isključen iz saborskog Kluba Mosta.

Vezani članci Konferencija Mosta o Ini (Foto: Pixell) Tražeći izlaz, Vlada je napravila loš kompromis: "Sve nas je zatekla reakcija premijera..." Tomislav Panenić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) "Hrvatski fenomen - raste BDP, ostvaren proračunski suficit, a imamo nezadovoljne građane"

Na Facebooku se sada Panenić oprostio od te stranke. ''Kada ne bih rekao da je bilo sjajnih trenutaka u kojima sam se našao i sjajnih ljudi s kojima sam radio, bilo bi to krajnje nekorektno s moje strane. I zato svim tim ljudima poručujem – hvala!'', napisao je Panenić. Dodao je i da Mostu želi puno uspjeha u daljnjem radu, uz što manje rastanaka.

Podsjetimo, Tomislav Panenić u srijedu je objavio da će se kandidirati na predsjedničkim izborima. Rekao je da je tražio potporu Mosta i nije ju dobio, ali da će se bez obzira na to kandidirati na izborima za Predsjednika.  Dodao je da će Most imati svog kandidata i da će "svatko navijati za sebe".

Politički tajnik Mosta Nikola Grmoja izjavio je kako je Tomislav Panenić to učinio samoinicijativno, a njegov potez nazvao je neviđenim, zbog čega je isključen iz saborskog Kluba Mosta. "On je sam izabrao svoj put, put bez Mosta, i ne znam što će mu takva odluka donijeti, no ja mu želim sreću ", poručio je Grmoja.