Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tomislav Panenić:

"Naravno da je MOL-u u interesu da se zatvori sisačka rafinerija"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tehnički ministar gospodarstva Tomislav Panenić izjavio je u srijedu da je MOL-u u interesu zatvaranje sisačke rafinerije, no da je slika drugačija kada se gledaju interesi Hrvatske i Ine.

Uoči sjednice Vlade, Tomislava Panenića su novinari pitali za komentar jučerašnjeg priopćenja MOL-a u povodu transporta 600 tona sirove nafte s hrvatskih naftnih polja na preradu u riječku umjesto u sisačku rafineriju. U njemu je mađarska kompanija izrazila potporu menadžmentu Ine u nastojanjima da, kako se navodi, osigura fleksibilnost domaće prerade nafte i jača sigurnost opskrbe, kao i da optimizira imovinu Ine te minimizira njezine gubitke.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Testirali sustav prijevoza? Most će tražiti sankcije zbog noćnog transporta nafte, INA priopćila da to nije dioničarsko pitanje Slika nije dostupna INA ODGOVORILA "Uobičajeno je da naftne kompanije šalju svoje proizvode željeznicom"

"Naravno da je MOL-u u interesu da se zatvori (sisačka) rafinerija. Njima ne treba, a gledajući interes Hrvatske i Ine kao vertikalno integrirane kompanije, onda bih rekao da je slika drugačija", kazao je Panenić.

Na pitanje hoće li njegov nasljednik u resoru gospodarstva i energetike biti zadovoljan ostavljenim, odgovorio je da hoće. "Sigurno da će biti zadovoljan. Ima posla na pretek, to je dobro i neće biti nikome dosadno. Ako se gleda i gospodarstvo i energetika, ima u oba sektora još cijeli niz problema koje treba rješavati i vrlo su aktualne problematike o kojima se tamo radi", rekao je.

Ocijenio je i da ima smisla razdvajanje energetike i gospodarstva. "Energetika je po veličini i broju aktivnosti sigurno ministarstvo samo za sebe. Prema tome, mislim da će biti opsežan posao u novom Ministarstvu zaštite okoliša i energetike, izjavio je. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene