Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tomislav Karamarko

'Srpska politika ne može se bazirati na mitovima i poluistinama'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko poručio je u srijedu iz Knina kako je 5. kolovoza jedan od najvećih dana u hrvatskoj povijesti, a na kritike koje na račun proslave toga dana dolaze iz Srbije uzvratio je kako srpska politika ne može sa susjedima korespondirati bazirajući politiku na mitovima, poluistinama i nesitinama.

"Kada pričamo o egzodusu srpskog naroda iz Hrvatske postoje dokumenti, dokazano je da je izlazak Srba iz Hrvatske bio predviđen u Miloševićevom stožeru te da je predsjednik Tuđman tražio Srbe iz Hrvatske da ostanu. To što oni kritiziraju njihova je stvar i to je žalosno. Vrijeme je da se suoče sa svojom prošlošću i volio bih da oni nešto danas kažu o ideji velike Srbije koju je htio provesti i realizirati upravo Milošević", izjavio je Tomislav Karamarko.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bozanićeva Homilija u Kninu: 'Iako su hrvatske vlasti upućivale srpskom stanovništvu poziv da ostanu, oni su ipak bježali' Slika nije dostupna ovacije za predsjednicu 'Danas se sjećamo onih koji su slomili kičmu velikosrpskoj politici Slobodana Miloševića'

Karamarko u Kninu nazoči središnjoj proslavi 20-e obljetnice Oluje, Dana pobjede, domovinske zahvalnosti i hrvatskih branitelja.

Oslobodilačka akcija Oluja počela je u petak, 4. kolovoza 1995. godine, a dan poslije, 5. kolovoza, hrvatske snage ušle su u Knin, središte srpske pobune.

UŽIVO Kotromanović: 'Današnji dan mi je najvažniji u životu, važniji mi je i od rođendana'

Vojno-redarstvena operacija Oluja jedan je, kaže, od najvećih dana u hrvatskoj povijesti kada je prije 20 godina izborena sloboda.

"Ovdje je slomljena kralježnica ideji velike Srbije. Ta ideja u svojoj je realizaciji počela tu (u Kninu) osnivanjem tzv. srpske krajine, paradržavice u kojoj je pet godina teroriziran hrvatski narod", podsjetio je predsjednik HDZ-a.

Upitan gdje su Hrvatska, branitelji i hrvatski narod danas u odnosu na ono što su sanjali, Karamarko je odgovorio kako su svi svjesni poražavajućih brojeva od 100 tisuća iseljenih mladih ljudi u zadnje tri i pol godine. "Naši branitelji i dr. Franjo Tuđman sanjali su o tome da uđemo u NATO i EU, a sada kad smo ušli volio bih da je sve to kvalitetnije. Danas se borimo za kvalitetu života da bi opravdali žrtve svih naših mladića koji su dali život za Hrvatsku", rekao je Karamarko. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene