Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Propalo konstituiranje

Karamarko objasnio zašto HDZ nije podržao Podolnjaka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šef Domoljubne koalicije Tomislav Karamarko je nakon propale konstituirajuće sjednice Sabora, pojasnio da se predsjednik te institucije,kako je rekao, 'ne može birati "ad hoc" i pomoću podmetanja'.

"Mislim da je izbor predsjednika Sabora preozbiljno pitanje za ovu državu, koja se nalazi u teškim gospodarskim problemima", rekao je šef Domoljubne koalicije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Karamarko OBJASNIO IPAK ŽELE DALJE 'Nisam Milanović da svaki dan mijenjam svoje stavove zbog fotelje' Slika nije dostupna Za i Protiv O SASTANKU S MOST-om 'Treba razgovarati i sve opcije staviti na stol'

"Ne može se to ovako, ad hoc mjerama, rekao bih podmetanjima, radtiti. Vi ste vidjeli da su te potpise skupili samo SDP-ovci i da je gospodin (Podolnjak) odbio kandidaturu. S druge strane, što se nas tiče, kao pobjedničke stranke na ovim izborima, relativne, mi želimo najprije da se stvori saborska većina. Tad će sve biti lakše", Istaknuo je Karamarko.

POLITIČKI ANALITIČAR ZA DNEVNIK.HR OBJAŠNJAVA Što će biti dalje, te koga će birači kazniti ako se ne konstituira Sabor

Nesuđeni predsjednik izazvao negodovanje u Saboru

"Mi nemamo saborsku većinu definiranu, mi ne znamo kako ćemo i ostala saborska tijela formulirati, po kojem ključu? Što je većina, što manjina u Saboru? Što se tiče odnosa nas i Mosta, mi nastavljamo pregovore i pregovaramo o paketu. Pregovaramo i o predsjedniku Sabora, i o predsjedniku Vlade, i svim ostalim relevantnim mjestima, što ne znači naravno, da neka od tih mjesta ne mogu dobiti ljudi iz Mosta", naglašava šef HDZ-a.

"Meni je osobno žao da je gospodin Podolnjak danas izložen ovakvoj situaciji, jer se radi o stručnjaku i vrijednom čovjeku", zaključio je Karamarko.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene