Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brutalna ubojstva

'Na mjestu smo gdje je započeo masakr nad Hrvatskom'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko je na 24. obljetnicu ubojstva dvanaestorice vinkovačkih policajaca u Borovu izrazio nadu da će se Državno odvjetništvo (DORH) aktivnije uključiti kako bi pred lice pravde bili privedeni svi oni koji su krivci i počinitelji ubojstva hrvatskih policajaca.

"Nadam se da će napokon DORH, tužiteljstvo poduzeti ono što je potrebno u odnosu prema istim takvim organima u Republici Srbiji da dođe napokon do zadovoljenja pravde", izjavio je Tomislav Karamarko u subotu novinarima nakon komemorativne svečanosti u Borovu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Općina Stara Gradiška U šumi pronađen ženski leš Ilustracija Neujednačena primjena Policija oduzela 1148 vozila: U nekim dijelovima Hrvatske ćete proći gore, evo o čemu to ovisi

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća državnih i drugih izaslanstava u subotu je u Borovu nedaleko od Vukovara obilježena 24. obljetnica ubojstva dvanaestorice pripadnika vinkovačke Specijalne jedinice policije koje su pripadnici srpskih paravojnih postrojbi 2. svibnja 1991. godine napali iz zasjede, ubili i masakrirali. Ranjeno je 23 policajaca.

Predsjednica u Borovu: Mora se znati istina o Domovinskom ratu

Predsjednik HDZ-a rekao je kako ga svake godine u Borovu obuzima ista količina tuge zbog izgubljenih života za suverenu i samostalnu Hrvatsku te je podsjetio i na akciju "Bljesak" kojom je nakon gotovo četverogodišnje okupacije oslobođena zapadna Slavonija.

Jučer smo označili 20. obljetnicu početka oslobađanja okupirane domovine, a danas "smo na mjestu gdje je zapravo i započeo taj masakr nad Hrvatskom, na jedan najbrutalniji mogući način", rekao je Karamarko u Borovu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene