Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko složio se s kolegom Vladimirom Šeksom da bi Hrvatska zbog srbijanskog odgovora na tužbu za genocid trebala prestati davati bezrezervnu potporu Srbiji za ulazak u Europsku uniju.


'Srbija se služi nedopuštenim sredstvima u svojoj obrani jer Oluja nije bila akcija etničkog čišćenja, nego legitimna akcija oslobađanja okupiranog područja od okupatora', rekao je u petak navečer Tomislav Karamarko novinarima u Virovitici.

Vezani članci Aleksandar Vučić Postaje li Velja za Vučića ozbiljna nevolja? Srpski analitičar: "Zaigrao se i preigrao. Žao mi je, ali Srbija nikad nije bila u ovako teškoj situaciji" CROBAROMETAR - srpanj 2021. - 7 Novi Crobarometar: HDZ zacementiran na prvome mjestu, ali dogodio se i veliki preokret: SDP više nije druga stranka u državi!

Srbijanski pravni tim u tužbi protiv Hrvatske za genocid tvrdi da je tzv. SAO Krajina bila legalna i da se u Hrvatskoj 1991. dogodila pobuna isključivo radi rušenja Jugoslavije, a HDZ-ov saborski zastupnik Vladimir Šeks istaknuo je danas da bi Hrvatska, nakon takvog postupka službene srbijanske politike, trebala zatražiti objašnjenje i upozoriti Srbiju da potpora njezinu ulasku u EU nije apsolutno bezrezervna.

Šeks: 'Treba povući podršku ulasku Srbije u EU'

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko potvrdio je novinarima u Virovitici, gdje je sudjelovao na proslavi 24. obljetnice osnutka HDZ-a, da je HDZ sastavio listu za europske parlamentarne izbore i odnos stranaka u koaliciji, ali nije želio govoriti o imenima prije usklađivanja s koalicijskim partnerima.

U izjavi novinarima ocijenio je kako je u Hrvatskoj "prenapuhan stav europskih pučana" da na listi ne smije biti predsjednica HSP-a dr. Ante Starčevića Ruža Tomašić.

„Mislim da je europskim pučanima u interesu da mi u Hrvatskoj pobijedimo i da naša lista privuče što više mandata upravo za pučane. To je njihov osnovni interes i tako će biti. Naša lista će biti pobjednička, sinergijska i taj cilj će biti postignut“, istaknuo je Karamarko.

Na novinarsko pitanje kako to da se u nepravomoćnoj presudi protiv HDZ-a ne spominje bivši glavni tajnik stranke Ivan Jarnjak kao odgovorna osoba, Karamarko je odgovorio kako je upravo to dokaz da stranka nije kriva. „Glavni tajnik nije kažnjen zato što nije kriv, a kažnjeni su oni ljudi koji su bili u Vladi i koji su koristili moć i autoritet Vlade da bi napravili to što su napravili“, istaknuo je. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook