Tužiteljstvo za Horvatinčića traži zatvor (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Tužiteljstvo za Horvatinčića traži zatvor (Foto: Dnevnik.hr) - 1

Tomislav Horvatinčić vratio je policiji vozačku dozvolu nakon što je mu je liječničkim pregledom utvrđena trajna nesposobnost za upravljanje motornim vozilom, doznaje se od MUP-a.


"Tomislav Horvatinčić u zakonom propisanom roku obavio je liječnički pregled, kojim je utvrđena trajna nesposobnost. Slijedom navedenog, Tomislav Horvatinčić je predao vozačku dozvolu", odgovorili su iz MUP-a na upit DNEVNIK.hr-a.

Podsjetimo, policija je 16. studenoga zatražila od Horvatinčića da joj u roku 15 dana dostavi uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za upravljanje vozilima, s obzirom da ga je Općinski sud u Šibeniku oslobodio krivnje za pomorsku nesreću u kojoj su 2011. poginuli talijanski supružnici, utvrdivši da on u tzv. stanju sinkope, odnosno kratke nesvjestice, nije mogao vladati svojim postupcima ni voljom.

Horvatinčić je obavio traženi liječnički pregled u zakonom propisanom roku, pa mu je temeljem dostavljenog uvjerenja utvrđena trajna nesposobnost za upravljanje motornim vozilom, nakon čega je dragovoljno predao vozačku dozvolu, kažu u MUP-u.

Općinski sud u Šibeniku oslobodio je Horvatinčića na ponovljenom suđenju 13. listopada optužbe za nesreću u kojoj su u kolovozu 2011. poginuli talijanski supružnici, na čiju je jedrilicu naletio s gliserom, jer nije dokazano da je to počinio iz namjere ili iz nehaja.

Predsjednica sudskog vijeća Maja Šupe rekla je u obrazloženju da je Horvatinčić u vrijeme nesreće, prema vještačenjima i iskazima svjedoka, kratko bio u stanju tzv. sinkope, zbog čega nije mogao vladati svojim postupanjem ni voljom. (Hina7D.I.)