Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tomislav Horvatinčić vratio je policiji vozačku dozvolu nakon što je mu je liječničkim pregledom utvrđena trajna nesposobnost za upravljanje motornim vozilom, doznaje se od MUP-a.


"Tomislav Horvatinčić u zakonom propisanom roku obavio je liječnički pregled, kojim je utvrđena trajna nesposobnost. Slijedom navedenog, Tomislav Horvatinčić je predao vozačku dozvolu", odgovorili su iz MUP-a na upit DNEVNIK.hr-a.

Podsjetimo, policija je 16. studenoga zatražila od Horvatinčića da joj u roku 15 dana dostavi uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za upravljanje vozilima, s obzirom da ga je Općinski sud u Šibeniku oslobodio krivnje za pomorsku nesreću u kojoj su 2011. poginuli talijanski supružnici, utvrdivši da on u tzv. stanju sinkope, odnosno kratke nesvjestice, nije mogao vladati svojim postupcima ni voljom.

Vezani članci Tomislav Horvatinčić - 4 Tomislav Horvatinčić u srijedu se mora javiti na izdržavanje kazne, ako to ne učini - uhitit će ga Tomislav Horvatinčić Horvatinčiću odbijena molba za odgodom zatvora, njegov odvjetnik za DNEVNIK.hr: "Ja radim 30 godina ovaj posao i ovo još nisam doživio"

Horvatinčić je obavio traženi liječnički pregled u zakonom propisanom roku, pa mu je temeljem dostavljenog uvjerenja utvrđena trajna nesposobnost za upravljanje motornim vozilom, nakon čega je dragovoljno predao vozačku dozvolu, kažu u MUP-u.

Općinski sud u Šibeniku oslobodio je Horvatinčića na ponovljenom suđenju 13. listopada optužbe za nesreću u kojoj su u kolovozu 2011. poginuli talijanski supružnici, na čiju je jedrilicu naletio s gliserom, jer nije dokazano da je to počinio iz namjere ili iz nehaja.

Predsjednica sudskog vijeća Maja Šupe rekla je u obrazloženju da je Horvatinčić u vrijeme nesreće, prema vještačenjima i iskazima svjedoka, kratko bio u stanju tzv. sinkope, zbog čega nije mogao vladati svojim postupanjem ni voljom. (Hina7D.I.)