Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O Hrvatskoj i Srbiji

Žestoka rasprava u EP: Zašto bi mi bili žrtveni jarac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Burna rasprava dogodila se tijekom rasprave Europskog parlamenta o godišnjem izvješću o napretku Srbije.

U Europskom parlamentu raspravljalo se o godišnjem izvješću o napretku Srbije. U tekstu usvojene rezolucije poziva se tu zemlju da otvori na uvid arhive bivše Udbe, te da nakon otvaranja arhiva - građu vrati vladama država nastalih raspadom bivše Jugoslavije. U raspravi su sudjelovali i hrvatski zastupnici u Europskom parlamentu, a burno su polemizirali Ruža Tomašić i Davor Stier.

Pročitajte i ovo Potraga za nestalom djevojčicom Dankom Nastavlja se potraga Dvogodišnje Danke nema već treći dan, istraga kreće u novom smjeru, susjeda: "Jedna stvar mi je sumnjiva" Aleksandar Vučić Teški dani Vučić poslao čudnu poruku te rekao da će sve objasniti: "Nije mi lako reći kakve smo vijesti dobili"

'Gospođo Tomašić spomenuli ste s jedne strane da je Hrvatskoj u interesu napredak Srbije prema Europskoj Uniji zbog naših gospodarskih interesa, s druge strane spomenuli ste kako se srbijanska politika nije promijenila, da je ostala u biti agresorska kao što je to bilo 90-ih. U tom smislu želio bih vas pitati da li onda podržavate odluku da se otvore pristupni pregovori sa Srbijom sada u siječnju ili bi vi blokirali europski put Srbije u ovom trenutku?', upitao je Stier.

'Hrvatski građani su među najlošije zaštićenim potrošačima u Europskoj uniji!'

'Hvala lijepa kolega. Ja nemam ništa protiv otvaranja pregovora, da se pregovara. Ali želim isto tako da Srbija napravi ono što treba na putu u Europsku uniju. Vi jako dobro znate da je Hrvatska morala potpisivati i ono što je trebalo i ono što nije trebalo, da što prije uđe u Uniju. Pa zašto bi mi sami bili žrtveni jarac pogotovo ako nismo krivi ni za što', odgovorila je Tomašić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene