Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Aktualne teme

Tomašević: "Povećava se komunalni doprinos za investitore, visina komunalne naknade za građane ostaje ista"

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević na redovnoj konferenciji za medije osvrnuo se na aktualnosti u Gradu Zagrebu.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević najavio je sadnju novih stabala. Sve počinje u četvrtak na Bundeku, a zatim se sadnja nastavlja u svim gradskim četvrtima i parkovima. Također, sva stabla koja su srušena u oluji bit će zamijenjena, najavio je gradonačelnik. 

"U vrlo kratkom roku povećat ćemo broj stabala. Ove sezone ćemo zasaditi 8000 stabala na javnim površinama koje održava Zrinjevac, to ne uključuje Medvednicu, gdje se provodi pošumljavanje. Pazit ćemo da izbjegnemo sadnju alergenih vrsta", rekao je Tomašević. 

"Ovo će koštati oko 3,7 milijuna eura", dodao je. 

Osvrnuo se i na nekoliko odluka koje se nalaze u javnom savjetovanju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Preminuo na mjestu događaja Policija objavila detalje strašne nesreće kod Garešnice u kojoj je poginuo vatrogasac

"Dvije se tiču komunalne naknade i komunalnog doprinosa. Komunalnu naknadu građani plaćaju svaki mjesec. Trenutačno je na javnom savjetovanju odluka da se taj iznos za građane neće mijenjati, neće se povisivati, nego se samo mijenja iz kune u eure", naglasio je.

"Što se tiče komunalnog doprinosa, sve što je potrebno napraviti za investitore, to bi se trebalo pokriti s komunalnim doprinosom. Inače se u Zagrebu 10 godina nije mijenjala ta cijena, stavili smo prijedlog da se poveća komunalni doprinos, kao što je napravljeno u Splitu i Dubrovniku", rekao je.

Pročitajte i ovo Stjepan Svemirko Čekolj, načelnik Stožera civilne zaštite Gornja Stubica nevrijeme u Hrvatskoj FOTO Olujni vjetar poharao Gornju Stubicu: "Zatekao sam potpunu katastrofu. Odnijelo je crjepove, daske..." Problemi i u Rijeci

Zagreb odustaje od Adventa na Gornjem Gradu? 

Nije potvrdio, ali ni demantirao medijske napise da Grad Zagreb odustaje od Adventa na Gornjem Gradu

"U petak ćemo imati posebnu konferenciju za medije o toj temi, zajedno s Turističkom zajednicom Grada Zagreba, ako se možete strpjeti još tri dana", rekao je gradonačelnik.

Spomenuo je i gradnju stadiona u Gradu Zagrebu. 

"Vode se još razgovori za imovinskopravno rješavanje problema koji su u završnoj fazi. Međutim, mi ne čekamo, nego paralelno radimo na studiji izvodljivosti koja mora pokazati koliko će privatnom investitoru biti potrebno popratnih sadržaja, kako bi de facto besplatno za javni novac financirao gradnju stadiona za nekih 35.000 mjesta", rekao je. 

"Nakon toga pripremamo natječaj u dvije faze, kako bi se vidjelo idejno rješenje za stadion."

Osvrnuo se i na najveću investiciju u vodoopskrbi i odvodnji u povijesti Grada Zagreba.

"Jako puno radimo na 'Projektu Zagreb', više od 300 milijuna eura investicija, primarno iz EU fondova kako bi se proširila dostupnost javne odvodnje, ali isto tako i vodoopskrbe, poput Brezovice i dijela Sesveta. Većinu građevinskih dozvola smo riješili. Sljedeće godine trebala bi biti gotova dokumentacija", poručio je Tomašević. 

Zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec dodala je da se danas raspisuje natječaj za stipendije za studente viših godina. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene