Andrija Jarak (Foto: Dnevnik.hr)
Andrija Jarak (Foto: Dnevnik.hr)

Ivica Todorić bi se ovih dana, kako neslužbeno doznajemo, mogao predati policiji u Londonu po savjetu svojih odvjetnika, kako bi izbjegao uhićenje.


Ivica Todorić mogao bi se uskoro pojaviti u londonskoj policiji, javio nam je Andrija Jarak, reporter Nove TV koji se trenutno nalazi u Londonu. "Riječ je o neslužbenoj informaciji koju ne žele komentirati Todorićevi engleski odvjetnici. Ne žele nam ništa o tome reći ni u policiji", kaže Jarak.

Navodno su Todorića tako savjetovali odvjetnici kako bi izbjegao uhićenje.  

Hrvatske vlasti dosad su izbjegavale potvrditi da znaju gdje se Todorić nalazi, no danas je predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović rekla kako je čula da je u Velikoj Britaniji. "Čujem da je u Velikoj Britaniji, ali ne znam njegovu adresu", rekla je Grabar-Kitarović. 

Aaron Payne, glasnogovornik britanske Nacilnalne kriminalističke agencije (National Crime Agency - NCA), rekao je za N1 televiziju da će osobu koja se traži putem Europskog uhidbenog naloga uhititi britanska policija. 

"Općenito govoreći, osoba za koju se vjeruje da je u Velikoj Britaniji i koja je tražena putem Europskog uhidbenog naloga (EAW), bit će uhićena od strane britanske policije i počet će postupak oko izručenja. Postupak oko izručenja potom provodi Westminster Magistrates Court. U smislu konkretnih pitanja o Europskom uhidbenom nalogu bojim se da na to moraju odgovoriti vlasti koje zahtijevaju uhićenje konkretne osobe. U ovom slučaju strana koja zahtjeva uhićenje je Hrvatska'', stoji u odgovoru Paynea za N1

Dodaju i neslužbenu informaciju da je Ivica Todorić posljednjih dana skupljao novac za plaćanje jamčevine kako bi se protiv izručenja borio sa slobode.