Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Uz lijepo plavo more turiste na našu obalu privlače i ljubazni domaćini. Tko je najljubaznija hrvatska recepcionarka, tko najbolja kuharica, a tko je zaslužan za siguran put hrvatskim cestama?


Na svoj slatki specijalitet šefica kuhinje Marija Lulić najviše je ponosna. Posao joj mnogo znači, kao i nagrada za najbolju kuharicu. 'To je hvala za sav rad, za ove 42 godine i to mi puno znači', rekla je Marija.

Vezani članci Naplata ulaska na plažu (Foto: Dnevnik.hr) Naplaćuju ulaz na plažu? Vlasnici apartmana ogorčeni, iz kampa tvrde: ''Nitko ne naplaćuje nikakve karte'' Dubrovnik (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Srpanjska rupa ostavila tragove na turizmu: Evo koliko je turista manje nego prošle godine posjetilo Hrvatsku

Da može birati, opet bi bila kuharica, a s tim bi se sigurno složio i direktor hotela koji ju je i nominirao. 'Gosti su prezadovoljni, vidite i sami, hotel je pun, terasa nam je puna. Svi uživamo u našoj domaćoj, dalmatinskoj spizi', rekao je Joze Tomaš, direktor hotela, Marijin šef.

S osmijehom na licu Božica Škorak već 29 godina dočekuje goste u najstarijem zagrebačkom hotelu. To što je za svoj trud dobila priznanje mnogo joj znači. 'To mi je preveliko zadovoljstvo, ja jednostavno ne znam kako bih vam to objasnila, ali toliko mi je srce ispunjeno. Presretna sam', rekla je Božica.

>> Sjajan turistički rujan: Broj noćenja skočio za 11 posto

Gost Dragutin Bohuš koji je u hotelu godinama živio i radio, Božicu iznimno cijeni. 'Uvijek kad sam nešto trebao samo bi nazvao recepciju i zamolio da mi se pomogne i to je bilo urađeno stručno, vrlo efikasno i brzo', rekao je Bohuš.

Iako osmijeh Irene Belamarić turisti ne vide, sigurno ga čuju u glasu dok im telefonom ili na radiju daje informacije o stanju na cestama. Turistima i sudionicima u prometu pomaže već 19 godina.

'Moram priznati da sam izuzetno sretna i zahvalna na svemu. Naravno to je priznanje i za sve ovdje koji rade u HAK-u, posebno u informativnom centru, za sve djelatnike koji su ovdje od 0 do 24', rekla je Irena Belamarić iz HAK-a. Raditi s ljudima nije uvijek jednostavno, ali uz iskren osmijeh, kažu ovi sjajni ljudi, sve se lakše riješi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook