Vrhovni sud RH
Vrhovni sud RH Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Na javni poziv za predsjednika Vrhovnog suda javilo se nekoliko kandidata, a njihove prijave bit će objavljene u srijedu i na internetskim stranicama Državng sudbenog vijeća (DSV).


Na treći javni poziv za predsjednika Vrhovnog suda prijavio se sudac Trgovačkog suda u Zagrebu Radoslav Dobronić, sudac Vrhovnog suda Marin Mrčela, zagrebački odvjetnik Šime Savić, sutkinja Visokog kaznenog suda Lana Peto Kujundžić, Barbara Gundić te Daniel Mejer, čija prijava ne ispunjava uvjete javnoga poziva.

Vrhovni sud RH DSV zaprimio prijave za predsjednika Vrhovnog suda: Jedan kandidat ne ispunjava uvjete

Državno sudbeno vijeće (DSV) postupilo je u skladu s odredbom članka 44.a, stavak 4. Zakona o sudovima i dostavilo zaprimljene prijave Uredu predsjednika Republike Hrvatske koji će o kandidatima zatražiti mišljenje Opće sjednice Vrhovnog suda i nadležnog odbora Hrvatskog sabora.

Životopisi i programi rada kandidata bit će skladno s odredbom članka 44.a, stavak 3. Zakona o sudovima tijekom srijede objavljene na internetskim stranicama DSV-a. 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju