Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Unutarstranačka borba

Tko može, a tko ne može biti u HDZ-u?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tko može dobiti, a tko ne člansku iskaznicu HDZ-a, predmet je prijepora unutar te stranke.

O povratku Milana Kovača koji je napustio stranku s Ivićem Pašalićem, morat će prema statutu odlučiti Visoki sud časti HDZ-a, tvrdi predsjednica Jadranka Kosor.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Zamalo ostao bez glasa Plenković u zanosu komentirao rezultate istraživanja Dnevnika Nove TV: "Pokažimo svima tko je najveća stranka u Hrvatskoj'' Ivan Penava i Andrej Plenković Navodno tajno snimljeno Plenković snimljen kako vrijeđa Penavu i Most? "Moja baba pokojna bi tako mogla biti gradonačelnica Vukovara... Most - to su bolesnici"

>> Kosor: Pašalić je u Remetama govorio protivno Statutu HDZ-a

>> EKSKLUZIVNO Ivić Pašalić: Vraćam se u HDZ, jučer sam potpisao pristupnicu

Brak s HDZ-om Tomislav Karamarko lako je obnovio. Imao je osobni blagoslov predsjednice stranke Jadranke Kosor. Staroj ljubavi tako lako neće se moći vratiti Milan Kovač koji je s Ivićem Pašalićem napustio stranku i osnovao novu. Za tajnika HDZ-a sve je čisto.

'Gospodin Kovač nije u istoj poziciji jer je jedno vrijeme bio u drugoj političkoj stranci što nije bio slučaj s gospodinom Karamarkom', rekao je Branko Bačić, glavni tajnik HDZ-a.

Jadranka Kosor za povratnike, takozvane 'Pašalićeve' ljude, traži očitovanje visokog suda časti HDZ-a jer tako propisuje statut stranke. U njemu stoji da se sud časti mora očitovati o svim povratnicima koji su iz stranke izbačeni ili su je napustili kao Karamarko. To bi značilo da je Kosor u Karamarkovu slučaju i sama prekršila stranačku proceduru. 'Ne znam doista, ja mislim da nije i tu sam kažem najmanje kriv', rekao je Karamarko.

Bačić tvrdi da nije kriva ni Kosor jer Karamarko nije tražio brisanje iz članstva HDZ-a. 'Gospodin Karamarko koliko ja znam, a to treba provjeriti u evidenciji članstva jednostavno kad se obnavljalo članstvo u Hrvatskoj demokratskoj zajednici nije to članstvo obnovio', rekao je Bačić.

Karamarko se nakon HDZ-a priklonio bivšem predsjedniku Stjepanu Mesiću. Dok su drugi zbog sličnih stvari izbacivani iz stranke pri Karamarkovu povratku u HDZ o tome nitko nije službeno prigovorio pa ni sud časti nije imao posla. HDZ-ov pravnik Vladimir Šeks novonastalu zavrzlamu nije želio tumačiti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene