Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne koristi istragama

Tko je sve pjevao HDZ-u?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istraga o izvlačenju novca iz državnih tvrtki i njegovom trošenju u kampanjama HDZ-a odavno je poprimila estradni karakter, ali sada i s pravim estradnim imenima.

Svakodnevno curenje sadržaja navodnih iskaza osumnjičenih zabavlja javnost i skreće priču u nekom drugom smjeru. Nakon Thompsona, novi akteri su estradni umjetnici legenda Mate Mišo Kovač i Nina Badrić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Humanitarni projekt Premijera spota 'Moj je život moja pjesma' u IN magazinu Slika nije dostupna Dubravko Merlić o Supertalentu: 'Ova sezona nije podbacila i to će dokazati večerašnje finale'

Mišo Kovač pjevao je za HDZ iz ideala, ali i za novac. To nije ni najmanje sporno. Mladen Barišić u svojem iskazu navodno kaže da je i legenda hrvatske estrade plaćena novcem koji je on ilegalno po nalogu Sanadera izvukao iz državnih tvrtki. Mi se pitamo što Mišo ima s tim. 'Ja ću pjevat za HDZ mislim da je država demokratska i ja ću pjevati za koga ja želim', izjavio je Kovač u lipnju 2007.

Jednako tako novac je za profesionalno odrađen posao dobila i Nina Badrić. Pjevala je za HDZ unatoč sugestiji glazbene unije da se pjevači ne uključuju u kampanju. Otpjevala je i naplatila. 'Kad po nekom treba udariti, uvijek se to nekako napravi po glazbenicima. Ne znam zašto mi ne bi smjeli pjevati', pitala se Nina Badrić za vrijeme posljednje kampanje.

Na skupovima HDZ-a pjevali su mnogi. Kampanje su uvijek bile skupe i često se postavljalo pitanje odakle novac. Trenutačno u istrazi o tome tko je i po čijem nalogu izvlačio novac iz državnih tvrtki glazbenici nisu bitni. No, netko očito pokušava zabaviti javnost plasiranjem biranih dijelova iz tajnog iskaza Mladena Barišića.

'Gospodinu Barišiću nimalo ne koriste ovi podaci koje stalno čita o svojim iskazima jer je to prostor na kojem se mogu maštom dodavati podaci to je neprovjerljivo, a čitateljima se prezentira kao točni i istiniti podaci', izjavio je Rajko Mlinarić, odvjetnik Mladena Barišića.

Na curenje informacija je na naše inzistiranje danas reagiralo i Državno odvjetništvo. 'Svakodnevno objavljivanje raznih informacija svakako ne koristi istragama koje su u tijeku i stoga smo u niz navrata obavijestili javnost kako nismo izvor tih informacija. Ujedno smo priopćavali kako je bilo USKOK ili drugo nadležno državno odvjetništvo zatražilo provođenje izvida radi otkrivanja koja je od osoba koju veže dužnost čuvanja tajnih podataka tu dužnost prekršila', stoji u priopćenju iz Državnog odvjetništva.

Odvjetnik Mlinarić se s curenjem informacija sreo u slučaju Pukanić. Tada je tražio Državno odvjetništvo da ga izvijesti što su napravili. 'Do danas nisam obaviješten o rezultatima tih izvida na kojima sam inzistirao', rekao je Mlinarić. Nekome je očito u interesu priču o ilegalnom izvlačenju novca iz državnih tvrtki oslabjeti svakodnevnim plasiranjem manje bitnih detalja koji mogu i ne moraju biti istiniti. 'U nekim slučajevima u kojima je postupak pokrenut protiv više osumnjičenika iz navedenih razloga s podacima u spisu može biti upoznat veći broj osoba što sve otežava rad policije na otkrivanju koja je osoba ili osobe koje su u pojedinom predmetu otkrila tajne podatke', kaže Državno odvjetništvo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene