Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bunjevac zadržana u policiji još 24 sata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kasno jučer zagrebačka policija dobila je sudsku dozvolu da još 24 sata na kriminalističkoj obradi zadrži Susanne Di Mauro Bunjevac, 35-godišnjakinju osumnjičenu za pokušaj ometanja istrage protiv umirovljenog generala Vladimira Zagorca.

Ona je u četvrtak trebala biti na konferenciji za novinare Zagorčeva hrvatskog branitelja, odvjetnika Zvonimira Hodaka na kojoj je, po njegovim tvrdnjama, trebala iznijeti dokaza da odbjegli general nije povezan s transakcijama novca na tajnim računima u inozemstvu. 

Pročitajte i ovo Nožem usmrćen mladi Splićanin - 2 privedena trojica braće Nakon napada u Splitu ubojica je ostao pokraj žrtve držeći nož u ruci: Čuje se kako netko viče "zovi hitnu", a on samo stoji na mjestu Odvjetnici Mate Matić i Dubravka Krklec nakon stravičnog požara VIDEO Odvjetnici otkrili za što se tereti Bedu: "Ovo je nešto neobično..."

No, policija ju je u srijedu navečer uhitila u Zagrebu, a kako nije uspjela u roku 24 sata završiti kriminalističku obradu od zagrebačkog Županijskog suda zatražila je dodatno vrijeme, što je sud večeras i odobrio.

Hodak je novinarima jučer podijelio presliku izjave Susanne Bunjevac, ovjerene kod javnog bilježnika, u kojoj ona tvrdi da je jedan od partnera tvrtke GTS koju su Državno odvjetništvo RH i predsjednik Stjepan Mesić angažirali da uđe u trag dragom kamenju koje je 2000. navodno otuđio Zagorec. U izjavi tvrdi i da nisu pronašli dokaze o Zagorčevoj krivnji, pa su ih iz DORH-a tražili da krivotvore izvještaj kako bi protiv njega mogli podići optužnicu.

>> Mesić: 'Ne poznajem Susanne Di Mauro Bunjevac'

Iz uprave GT Sylton (GTS) grupe opovrgnuli su, pak, da je Susanne Bunjevac bila angažirana za istraživanje tokova novca na tajnim računima u inozemstvu. Naime, predsjednica uprave GTS grupe Antonia Maria Karpidou za Zagrebački radio izjavila je da je sa Susanne Bunjevac prije tri ili četiri godine prekinula suradnju te da ona nikada nije radila za GTS niti je od te grupe bila angažirana za istraživanje tokova novca i eventualne prodaje dragulja.

Suprug tužio Papu, obitelj Bush...

Karpidou je kazala i da je sjedište tvrtke u Dubaiju, a ne u
Bruxellesu kako je to u izjavi navela Bunjevac. Dodala je i da je GTS grupa s njezinim suprugom Marcom Di Maurom prije godinu dana prekinula suradnju, nakon što joj je doveo sumnjive klijente te se služio lažnim dokumentima i potvrdama banaka. 

On je, inače, tvrdeći da legenda o Svetom Gralu nije predaja, nego da je riječ o zalihama zlatnih poluga skrivenim na Filipinima, u Italiji tužio niz osoba i institucija, među kojima Svjetsku banku, američke Federalne rezerve, bivšeg predsjednika Italije Carla Azeglia Ciampija, kardinala Angela Sodana, papu Benedikta XVI. i cijelu obitelj Bush.

DORH je odbacio tvrdnje da je Susanne Bunjevac angažirao za istraživanje tajnih računa Zagorca, a policija je potvrdila da ju je privela zbog sprječavanja dokazivanja kaznenog djela za koje se tereti Zagorec.

U DORH-u tvrde da im je Bunjevac ponudila pomoć da će im dati određene podatke o računima i draguljima ali da su odmah nakon prvih kontakata s njom zaključili kako ne pokušava pomoći nego omesti istragu, u namjeri da ih dovede u zabludu i kompromitira. Sve je to, kažu, učinila na nagovor i u dogovoru sa Zagorcem.

Predsjednik Stjepan Mesić u srijedu je u Omišlju kazao da ne poznaje Susanne Bunjevac te kako je "moguće da se s njom susreo kao što se danas susreo s brojnim novinarima".

Vladimira Zagorca sumnjiči se da je odlazeći s dužnosti pomoćnika ministra obrane 2000. iz sefa Ministarstva odnio dragulje. Zagorec unazad sedam godina živi u Austriji. Hrvatska je zatražila njegovo izručenje, a on se tome protivi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene