Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tri različita odgovora

I dalje nije jasno: Tko je platio redare na Bandićevu rođendanu?

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić (Foto: Dnevnik.hr)
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Izdašne naknade plaćaju građani Zagreba, no doći do konačnog odgovora o tome kako se taj novac troši, barem kada je u pitanju odgovor o angažmanu gradskih prometnih redara na proslavi gradonačelnikova rođendana, nije moguće. Jer o istom slučaju dvije različite priče Milana Bandića. A onda na upit Dnevnika Nove TV iz Grada Zagreba nova - treća priča. Josipa Krajinović donosi ih sve.

Zagrebački gradonačelnik bio je na dočeku tenisača. A prije toga stigao je i u Rijeku.

Pročitajte i ovo Karla Trstenjak i Luka Juroš - 1 Više sati u predškoli Pročelnik Juroš o uvođenju male škole u metropoli: "Pozdravljamo, ali ovo trenutno nije izvedivo ni u Zagrebu, ni u Hrvatskoj" Prvi maj na Maksimiru Na Maksimiru Zagrepčanima tradicionalno za Prvi maj grah i nastup Gibonnija

"Meni je posao zeka. Ja se zezam. Ja zezam sebe pa sve oko sebe.", kaže Bandić.

Građanima angažman redara na rođendanskom slavlju nije zezanje.

Milan Bandić prošli tjedan je tvrdio da to nije bila privatna zabava nego humanitarna večer.

"Komunalni redari rade svoj posao tamo gdje se očekuje problem s gužvom ili je gužva pa to je njihov posao. A tko je platio. Pa grad, kao i mene", izjavio je Bandić prošlog petka.

Dan poslije druga priča.

"Nitko nije platio redare, redari su radili van radnog vremena, koliko ja znam. To su prijatelji moji, pustite ljude da rade", rekao je u subota.

No, redari su na sebi imali i službene odore. Odgovore smo potražili i od nadležnih službi. Iz Grada Zagreba odgovaraju:

"... s obzirom na to da je prometno redarstvo imalo informaciju da će se veći broj vozila nalaziti dana 22. 11. 2018. u Remetama oko restorana, prometni redari upućeni su u redovitom radnom vremenu, na otpremi službe da obiđu predmetnu poziciju te da sankcioniraju eventualne zatečene prekršitelje, sukladno Zakonu o sigurnosti na cestama. Obilaskom predmetne pozicije nisu zatečeni prekršitelji."

"Užasno loša poruka"

Oporba proziva za netransparentost.

"Resursi grada Zagreba, zaposlenici grada Zagreba u odorama prometnih redara ili pauk s djelatnicima nemaju šta regulirati privatne aktivnosti", komentirao je SDP-ov Gordan Maras.

"Ako je to plaćeno iz proračuna grada Zagreba privatna zabava, privatna proslava rođendana gradonačelnika, onda je to užasno loša poruka", poručuje Tomislav Stojak (HNS), zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini.

Sve prati i Povjerenstvo koje poručuje kako će na radnom sastanku ovog tjedna razmotriti hoće li u slučaju Milana Bandića otvoriti predmet ili ne. Možda i utvrđivati tko govori istinu - zagrebački gradonačelnik ili njegove službe.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene